Отидете към основна версия

1 767 0

Няма подходящо решение за Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • ес-
  • александър вучич
Снимка: БТА/АР

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че в момента няма никакво предложение за трайно решение на косовския проблем и че ще информира сръбския народ, когато ще има какво да предложи, съобщи сайтът МКД.

Каквото и да направим, трябва да отидем на референдум. Каквото и да променяме и по какъвто и да било начин, каквито и да бъдат конституционните промени, които ще направим, трябва да отидем на референдум, заявил Вучич пред журналисти.

Президентът каза, че всеки ден се бори да получи нещо по-добро и повече от онова, което е било преди. "На дневно ниво се борим да спасим нещо и да имаме нещо от Косово и Метохия. Всички, които ме критикуват, знаят колко съм прав", заяви Вучич и призова политическите си противници да не лъжат нито себе си, нито него, нито народа с възможни решения за косовския въпрос.

Белградският вестник "Политика" съобщи, че президентите на Сърбия и Косово Александър Вучич и Хашим Тачи най-вероятно още веднъж ще се срещнат това лято. Според неофициални източници следващата тройна среща с Федерика Могерини би могла да се състои на 25 юли.

Епилогът на разговорите би трябвало да бъде постигане на всеобхватно споразумение между Белград и Прищина през първата половина на идната година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сърбия няма пари за С-300

    Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин заяви, че страната му не смята да закупува руската противоракетна система С-300, съобщи B92. Све ...
    05.07.2018
    3 122
    10
  • Подялба на Косово няма да има

    Няма вероятност за подялба на Косово. Това заяви координаторът на държавните реформи в косовското правителство Бесник Тахири, цитиран от B92. В мом ...
    02.07.2018
    2 045
    2
Новини по държави: