Last news in Fakti

9 Юли, 2018 13:45 1 761 0

Няма подходящо решение за Косово

  • сърбия-
  • косово-
  • ес-
  • александър вучич
Няма подходящо решение за Косово - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че в момента няма никакво предложение за трайно решение на косовския проблем и че ще информира сръбския народ, когато ще има какво да предложи, съобщи сайтът МКД.

Каквото и да направим, трябва да отидем на референдум. Каквото и да променяме и по какъвто и да било начин, каквито и да бъдат конституционните промени, които ще направим, трябва да отидем на референдум, заявил Вучич пред журналисти.

Президентът каза, че всеки ден се бори да получи нещо по-добро и повече от онова, което е било преди. "На дневно ниво се борим да спасим нещо и да имаме нещо от Косово и Метохия. Всички, които ме критикуват, знаят колко съм прав", заяви Вучич и призова политическите си противници да не лъжат нито себе си, нито него, нито народа с възможни решения за косовския въпрос.

Белградският вестник "Политика" съобщи, че президентите на Сърбия и Косово Александър Вучич и Хашим Тачи най-вероятно още веднъж ще се срещнат това лято. Според неофициални източници следващата тройна среща с Федерика Могерини би могла да се състои на 25 юли.

Епилогът на разговорите би трябвало да бъде постигане на всеобхватно споразумение между Белград и Прищина през първата половина на идната година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: