Last news in Fakti

2 Юли, 2018 11:20 2 037 2

Подялба на Косово няма да има

  • косово-
  • преговори-
  • сърбия

Косовските власти искат Сърбия да води по-реални преговори

Няма вероятност за подялба на Косово. Това заяви координаторът на държавните реформи в косовското правителство Бесник Тахири, цитиран от B92.

В момента Косово води преговори за признаването на независимия си статут от Сърбия. Те са ключови за възможното членство в ЕС и на двете страни.

По-рано сръбският министър на отбраната Александър Вулин заяви, че е песимист по отношение на постигането на компромис за подобно споразумение.

„Вулин, както и всички останали държавни служители в Белград трябва да осъзнаят, че времето на компромиса отмина. Там трябва да приемат действителността. А тя е такава, че Косово е признато от над 100 страни по света и от 19 години вече е свободна страна. Минаха вече 10 години от обявяването на нашата независимост“, заяви Тахири.

През последните месеци се появиха множество информации за възможна подялба на територията на Косово. Според Тахири разделяне на страната или нейното обединение с друга държава не възможно и няма да има разговори по този въпрос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 525

    1 7 Отговор
    Ами Крим?
  • 2 ****

    7 2 Отговор
    То Косово може да е признато и от 1000 държави,но не го ли признае Сърбия,ще видите ЕС през крив макарон,а и както вървят нещата в този скапан ЕС,скоро и той ще започне да се разпада.