Отидете към основна версия

1 369 0

Шествия за и против Путин се проведоха в Москва

  • владимир путин-
  • русия-
  • протести-
  • избор
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стотици автомобили от Москва с бели балони и панделки обикаляха около Кремъл в шумен протест срещу все по-вероятното завръщане на премиера Владимир Путин на президентския пост след изборите на 4 март.

Това е вторият подобен протест през последните три седмици. Той по всяка вероятност ще бъде последван и в други градове.

Очевидци съобщават, че са видели коли с малки портрети на Путин, които се включили в шествието, след което внезапно спирали, за да прекъснат процесията.

Русия е обхваната от ежеседмични демонстрации на противници и на привърженици на Путин преди президентските избори, които 59-годишният бивш разузнавач от КГБ е почти сигурно, че ще спечели.

В същото време хиляди поддръжници на руския премиер Владимир Путин участваха в митинги по цяла Русия, за да подкрепят президентската му кандидатура. В Москва се проведе автошествие на привърженици на премиера с лозунги с негова подкрепа.

С акцията те се опитват да покажат числено превъзходство пред проявите на опозицията.

С наближаването на вота руснаците излизат на улиците все по-често.

На 4 февруари десетки хиляди руснаци участваха въпреки студеното време в Москва в два вида политически митинги – за оставката на руския премиер Владимир Путин, и в негова подкрепа.

Някои руснаци тогава се оплакаха, че им е било наредено от работодателите да участват в проправителствения митинг.

Московски медии съобщиха за оплаквания от държавни служители – учители, медицински сестри и пощенски служители, че им е било наредено да участват в проправителствения протест.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 130 000 души казаха ДА на Путин

    Президентските избори в Русия идния месец ще се проведат при много по-затегнати мерки за сигурност. С камери и компютри ще се наблюдават зорко изби ...
    23.02.2012
    1 155
    1
  • Видео – монтаж вкара Путин зад решетките

    Видео – монтаж показа руския премиер Владимир Путин като арестант зад решетките в съдебна зала. „Колажът” взриви социалната мрежа ...
    15.02.2012
    2 639
    2
  • „Батюшка“ Путин ще прави руснаците богаташи

    Седмици преди насрочените за 4 март президентски избори в Русия, премиерът Владимир Путин, който се бори, за да се върне в Кремъл, като цар обеща д ...
    13.02.2012
    1 203
    3
  • Путин иска данък „разхищение“

    Руският премиер и вероятен нов-стар президент Владимир Путин лансира идеята за данък „лукс и разхищение“. С налога ще се облагат луксоз ...
    09.02.2012
    1 223
    1