Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 14:51 1 211 1

Путин иска данък „разхищение“

  • данък-
  • разхищение-
  • богатство-
  • русия-
  • владимир путин
Путин иска данък „разхищение“ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският премиер и вероятен нов-стар президент Владимир Путин лансира идеята за данък „лукс и разхищение“. С налога ще се облагат луксозни покупки и стоки. „Това ще е нещо като плащане за отказа да се правят инвестиции за сметка на неограничената консумация и разхищение“, обясни Путин, цитиран от „Блумбърг“.

Идеята си той изложи на среща с руския съюз на предприемачите и индустриалците.

Предстои правителството да изготви списък кои точно стоки и услуги ще засяга новия данък. В него със сигурност ще попаднат „суперяхти“ и „суперколи“.

Нека не подценяваме фискалното значение на този данък, призова премиерът, чийто мандат изтича в началото на март. Основно от новия налог ще се облагодетелства средната класа, обясни още бившият агент на КГБ, срещу когото все повече нараства народното недоволство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руснака

    0 0 Отговор
    това е много добро, докато на запад привръщат хората в "консуматори", в Русия се борят с това! идеята е, човек не да си купува луксозна яхта, а да инвестира тези пари някъде, а това ще доведе до по-голям ВВП и повече работни места! това е гениално!