Last news in Fakti

19 Февруари, 2012 19:02 1 357 0

Шествия за и против Путин се проведоха в Москва

  • владимир путин-
  • русия-
  • протести-
  • избор
Шествия за и против Путин се проведоха в Москва - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стотици автомобили от Москва с бели балони и панделки обикаляха около Кремъл в шумен протест срещу все по-вероятното завръщане на премиера Владимир Путин на президентския пост след изборите на 4 март.

Това е вторият подобен протест през последните три седмици. Той по всяка вероятност ще бъде последван и в други градове.

Очевидци съобщават, че са видели коли с малки портрети на Путин, които се включили в шествието, след което внезапно спирали, за да прекъснат процесията.

Русия е обхваната от ежеседмични демонстрации на противници и на привърженици на Путин преди президентските избори, които 59-годишният бивш разузнавач от КГБ е почти сигурно, че ще спечели.

В същото време хиляди поддръжници на руския премиер Владимир Путин участваха в митинги по цяла Русия, за да подкрепят президентската му кандидатура. В Москва се проведе автошествие на привърженици на премиера с лозунги с негова подкрепа.

С акцията те се опитват да покажат числено превъзходство пред проявите на опозицията.

С наближаването на вота руснаците излизат на улиците все по-често.

На 4 февруари десетки хиляди руснаци участваха въпреки студеното време в Москва в два вида политически митинги – за оставката на руския премиер Владимир Путин, и в негова подкрепа.

Някои руснаци тогава се оплакаха, че им е било наредено от работодателите да участват в проправителствения митинг.

Московски медии съобщиха за оплаквания от държавни служители – учители, медицински сестри и пощенски служители, че им е било наредено да участват в проправителствения протест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА