Отидете към основна версия

4 120 25

Фаталният „Новичок“ бил в парфюм

  • новичок-
  • великобритания-
  • подарък-
  • вещество-
  • парфюм-
  • шишенце

Смъртоносен подарък

Снимка: БТА/ AP

Отровното вещество „Новичок“, с което бяха отровени двама британски граждани, се е намирало в шишенце парфюм, разказа пострадалият британец, цитиран от медиите на Острова.

Чарли Роули оцеля при инцидента, но неговата половинка загина. Той разказа, че е подарил на своята приятелка парфюм като подарък. Жената се почувствала зле минути, след като си напръскала ръцете.

45-годишният мъж е държал кутията парфюм няколко дни в дома си, преди да го подари на половинката си. „Спомням си, че намерих козметично шишенце и го подарих на Доун Стърджис като подарък“, разказа пред The Sun пострадалият.

Властите се опитват да установят по какъв начин нервнопаралитичното вещество е попаднало в парфюма и дали има опасност и други хора да пострадат. Двамата британци станаха жертва на „Новичок“ месеци, след като на британска земя беше направен опит да бъде убит бившият руски агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия.

И двамата оцеляха и бяха изписани от болницата. Британските служби посочиха, че двамата британски граждани случайно са били подложени на ефекта на „Новичок“, а атаката не е била преднамерена, както бе в случая „Скрипал“. Лондон обвини Москва за отровното вещество, докато руските власти отрекоха и обвиниха Великобритания за провокация.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: