Last news in Fakti

18 Юли, 2018 10:45 5 718 33

Жена агент трябвало да убие Скрипал

  • новичок-
  • великобритания-
  • сергей скрипал-
  • агент-
  • скотланд ярд

Руски хакери атакуват сървърите на Скотланд ярд

Жена агент трябвало да убие Скрипал - 1
Снимки: БТА/АР

Жена, която е работела за руската военна разузнавателна агенция, се смята, че е извършила смъртоносната атака с нервнопаралитичния боен газ във Великобритания, пише в. Daily Mail.

44-годишната Дон Стърджис почина миналата седмица, а 45-годишния й партньор Чарли Роули се бори за живота си в болница, след като са намерили флакон с известно количество от отровното вещество в парка в Еймсбъри. На 4 март в Солсбъри бяха открити в безсъзнание бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Братът на Роули Матю каза, че двойката миналия месец е намерила шишенце от парфюм в парка, и са се напръскали с него. Смята се, че флаконът е изоставен от агентите, които преди четири месеца са отровили бившия руски шпионин и дъщеря му.

Това потвърждава версията, че в групата, изпратена да убие Скрипал е имало и жена, заявява анонимен следовател от Скотланд ярд.

Жена агент трябвало да убие Скрипал

Руската служба вече беше обвинена, че е отговорна за нападението в Солсбъри. Детективите вярват, че това е извършено от ГРУ - агенцията, в която Скрипал е служил в продължение на около 15 години. Британските официални представители "се доближават до идентификацията на лицата, които смятат, че са извършили операцията", според вестник The New York Times.

Руски хакери са се опитали да получат данни от разследването по атаките в Солсбъри и Еймсбъри, пише The Telegraph.

Полицай се оплакал, че е бил хакнат мобилния му телефон. Скотланд ярд смята, че руските служби търсят начин да разберат докъде е стигнало следствието по отравянето на Скрипал.

Британските служби за борба с тероризма са събрали над 400 предмета като част от разследването на убийството на британката Дон Стърджис с нервнопаралитичното вещество Новичок в Югозападна Англия.

Четиридесет и четири годишната Стърджис почина на 8 юли, повече от седмица, след като е била изложена на Новичок край град Солсбъри, където през март със същото вещество бяха отровени руският двоен агент Скрипал и дъщеря му.

Жена агент трябвало да убие Скрипал

Партньорът на Стърджис, 45-годишният Чарли Роули, все още се възстановява в болница, след като състоянието му бе критично.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 падналия ангел

    36 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: руската военна разузнавателна агенция...
    Е няма такова животно! Има ГРУ!
  • 2 прУстакоФ

    53 3 Отговор
    " Двойката миналия месец е намерила шишенце от парфюм в парка, и са се напръскали с него. "?? Ами ако не бяха се напръскали ??
  • 3 Бат Кольо

    63 6 Отговор
    Тоо се напръскал другия му хакнали телефона,някой не наебаха ли-тея фаготи съвсем се оплетоха в лъжи!
  • 4 vvvvv

    58 4 Отговор
    По голяма глупост едва ли може да сътворят англичаните. Вейрвайте ми! Ние знаем! Това е .

    Коментиран от #10

  • 5 Ники

    45 4 Отговор
    Не знам какво ни занимават с един човек толко време ... те що невинни си заминаха ... били ги отровили .. може да са яли отровни гъби ...
  • 6 мишесми

    56 2 Отговор
    Джоан Роулинг с нейния Хари Потър пасти да яде в сравнение с авторката Мей и нейния фентъзи роман Новичок ! Такива фантасмагории и в Хари Потър не сме виждали и чели ! Сега от скрина изскочи шишенце с парфюм !? То не бяха очила, дръжки и какво ли не. Всеки здравомислещ човек едва ли би повярвал, че професионален агент, ще захвърли е така някъде "оръжието" на престъпление? Сега очкваме на него да пише "тройной новичок сделано в ссср" и пръстов отпечатък от безимения на Путин ?
    При положение, че бритишите и техните служби яко се омазаха с тая история недоумявам, защо продължават или са на принципа "една лъжа повторена 100 пъти става истина" !?

    Коментиран от #29

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Morgoth

    36 3 Отговор
    Намерили са го 4 месеца по-късно. Не че не може да стане, но може и да е новоподхвърлено за да го намерят. Такива "доказателства" само дават храна за конспиративните теории.
  • 9 Прометей

    39 2 Отговор
    хахахаааааа.....ма спирайте им ......ДУРАЧОКА, бре........:))))))

    Вековно кръвосмешените дребнобританчета изпотрошиха всите ТЪПОМЕРИ......
  • 10 Ми6 са и ди оти

    49 1 Отговор

    До коментар #4 от "vvvvv":

    Дори ци ганите не се пръскат с парфюм лежал на поляна 4 месеца. А дали агентите си хвърлят оръжието по поляните след убийство това и по филмите го няма.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Готин ама не съвсем

    42 2 Отговор
    Аз каквото и да напиша, по темата, модератора все ме трие! Не знам защо!
    Но всичко писано и съчинено от Англетата по темата е отврат!
    Значи Скрипал се отравят от дръжката на вратата, и още над 400 предмета са иззети? Разхождат се пазаруват, ходят по ресторанти и тогава изведнъж ги трясва Новичока, лежат по болници и след това оздравяват? И то след излагане на бойно отровно вещество с мигновено действие?? Значи употребяват го това БОВ на фронта, но то почва да действа след часове?? Противника се съпротивлява и унищожава армията ти?? Ми за какво ти е такова БОВ??
    Тези намират шише с парфюм, месеци след първото нападение и се пръскат с него?? Ами ако бе намерено от деца и цяла детска градина се бе напръскала с него??? Или да очакваме сега и такава версия и постановка?? И тези паркове, в които се намират подхвърлени парфюми в Англия, не ги ли почистват барем веднъж седмично?? Или всеки си хвърля очилата и парфюмите, за да има КОЙ да ги намира и ползва, така от благотворителност???
    Ми голям смях е всичко това!!!

    Коментиран от #22

  • 13 785

    31 1 Отговор
    Тоя новичок вече е старичок! Въобще не пишете вече по тоя случай за ингилизките "предположения" и лъжи!
  • 14 Кибик

    27 1 Отговор
    Мислили са че руснак види ли шише парфюм веднага ще го изпие, но англичаните се оказаха по големи пияндури, изпиха шишето и се изпонатровиха
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Kcaniba

    18 2 Отговор
    на брит баба кюлотитя!!
    от толкова новичоци, по света не останпа дурачоци..
  • 17 ridik

    4 24 Отговор
    А бре мозъци, пак ли сте вещи по всичко. Сега какво станахте специалисти по БОВ. За едни имало грешки в наименованията на отделните силови организации в РФ. ГРУ си е ГРУ. Отделно почти във всички служби има отдели с особено предназначение. Естествено, че извършителите няма да си оставят личните документи, или най-малко визитна картичка на местодеянието. Естествено, че британците ще пускат всевъзможни версии за умнички баламурници, като повечето пишещи тук. Само един баламурник може да прави оценка на британските служби. Не е баламурник само ако някой му плаща за това. В такъв случай е червен бизнесмен.

    Коментиран от #21, #26

  • 18 Пит

    27 2 Отговор
    Един мармот увива Мей в шоколад...Шекспир направо е аматьор-самодеец спрямо екипа на Мей.
    Смешно ,но и тъжно.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 незнайко

    23 0 Отговор
    Вече може да се направи криминален ФАНТАСТИЧИН филм с "разследванията" на англичаните !!! Нали веществото беше прахообразно ??? Как сега стана като парфюм ??? Представяте ли си как ни лъжат !!!
  • 21 любопитен

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "ridik":

    Може ли да повториш,че не ти разбрах бля бля блято?
  • 22 лоша идея

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "Готин ама не съвсем":

    Човек не им давай идеи, че току виж някоя детска градина наистина пострадала, тия явно нямат скрупули ?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Румяна Костова

    10 2 Отговор
    Изоставен флакон от агентите опитали да отровят Скрипал потвърждава,че в екипа на отровители е имало и жена?!И как така се въргалят шишета с отрова в парка няколко месеца?В Англия нямат ли си служби на чистота за изхвърляне боклука от парковете?За какво се мотаеха седмици зелените човечета със защитно облекло и не са претарашили района на местопрестъплението?Този,който е недотровен,той какъв статут е имал?Само обикновен бедняга,който е ровел в кофите за храна или някой наркоман?
  • 26 Румяна Костова

    13 3 Отговор

    До коментар #17 от "ridik":

    Специалисти по БОВ не сме.Но не и трябва защото доводите ,изнесени от английските служби са за ниво основно училище.И хумор имаме да се посмеем на всички версии,от отровената елда до шишета със смъртоносен газ, изхвърлени от руски агенти в парка.

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Тереза Мейзер

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Румяна Костова":

    Тия 2-мата клошари ли са, че събират шишета у парка :-)
  • 29 Путин

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "мишесми":

    Не от безименният а от средния пръст на путя
  • 30 TeooGeoo

    3 0 Отговор
    Ами , ако бяха намерили вибратор за наглосаксонски джендъри , какво би се случило......?
  • 31 бубужубуда

    3 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Смята се, че флаконът е изоставен от агентите, които преди четири месеца са отровили бившия руски шпионин и дъщеря му." - Егати агентите, авторе! Кой го смята това? Британските младежи са достатъчно дебилни, за да изядат изтървана вафла от земята, да доизпият зарязана на някоя ограда бутилка с бира, свидетел съм на подобна случка, няма да се изненадам да са се възползвали от една подобна находка като изхвърлен парфюм, но да ми твърдите, че агенти ще изоставят флакон с отрова, вече дебилизмът трябва да се търси на друго място...
  • 32 Биг дик

    4 0 Отговор
    GB отвлича вниманието от безизходицата свързана с Brexit, с насочването му към външен враг Русия чрез абдалския Новичок, Старичок, а ако трябва и Казачок.

    Коментиран от #33

  • 33 Белчо

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Биг дик":

    Много правилно.
    В повечето държави, когато властта има проблеми ,прави какво ли не, само и само да замаже ситуацията.
    Е, англичаните малок се пооляха,но това е разбираемо - ако знаят какво ги чака след брекзита, всички в купом ще удушат яловият травестит.
Новини по държави: