Отидете към основна версия

1 181 1

130 000 души казаха ДА на Путин

  • владимир путин-
  • русия

Камери следят изборите в Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентските избори в Русия идния месец ще се проведат при много по-затегнати мерки за сигурност. С камери и компютри ще се наблюдават зорко избирателните секции, за да няма нарушения, предаде Евронюз. Властите ще „разчитат” бюлетините по този виртуален начин, което ще спести много пари за броенето на резултатите от вота.

Това не успокоява опасенията на опозицията, че изборите ще бъдат манипулирани. От декември те протестират с този аргумент, докато рейтингът на Путин продължава да доминира над тези на опонентите му.
Президентският вот в Русия на 4 март струва около половин милиард евро.

Междувременно в Москва днес се проведе многолюден митинг в подкрепа на премиера, който отново иска да се върне в Кремъл. Хиляди обявиха Путин за свой фаворит за президентския пост. За тях стабилното управление е много по-важно от несигурните реформи, предлагани от либералната опозиция. Това бе най-голямото шествие в подкрепа на Путин в последно време.

Путин изнесе патриотична реч пред привържениците си, претъпкали стадион „Лужники”. „Дойдохме днес тук, за да кажем, че обичаме Русия”, заяви той.

Бившият агент на КГБ обеща да спечели битката и да не допуска вмешателство в държавните дела.

По данни на Би Би Си шествието в негова подкрепа е подкрепено от над 130 000 души.

Днес полицията арестува 20-ти активисти, отишли на седящ протест пред руската ЦИК в знак на подкрепа срещу недопускането на някои от желаещите да се кандидат официално.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини