Отидете към основна версия

5 241 17

ФАКТИ разпали скандалния Неделковски: Заев е кретен!

  • каймакчалан-
  • миленко неделковски-
  • македония

Скандалният македонски журналист Миленко Неделковски продължава с антибългарската си пропаганда. Този път повод за недоволството му е вчерашното официално изявление на премиера Зоран Заев, в което той се извинява на България.

Преди седмица в телевизионно интервю Заев заяви, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско и така предизвика сериозна полемика както в родината си, така и у нас.

„Понякога ние, политиците, може би не сме достатъчно внимателни, понякога правим и грешки. Уверявам ви, че това беше само един момент на невнимание, тъй като искрено искаме приятелство и съвместна работа – както е записано в Договора за добросъседство”, написа Заев в страницата си във Facebook.

Скандално известният Неделковски побърза да реагира, наричайки Заев във Facebook - "кретен". Прави впечаталение, че Миленко черпи актуална информация за събитията от ФАКТИ. Под коментара си във Facebook Неделковски е пуснал снимка на нашата статия.

Македонецът придоби скандална слава, след като той и негови приятели решиха да се изкачат на връх Каймакчалан на 22 септември 2016 година. Единствената им цел беше да счупят паметната плоча на българските воини, загинали по време Битката при Каймакчалан между армиите на Царство България и Кралство Сърбия, между 12 и 30 септември 1916 година.

Вандалският акт беше извършен нарочно в Деня на българската независимост, един ден, след като ръководството на българската армия се поклони пред паметта на загиналите наши бойци.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: