11 Август, 2018 20:00 13 464 50

Ние ще вкарваме Македония в ЕС, тя ще ни отмъква от историята

  • македония-
  • зоран заев-
  • илинденско въстание-
  • илинденско-преображенско въстание-
  • договор за добросъседство

Замразете договора за добросъседство с Македония

Ние ще вкарваме Македония в ЕС, тя ще ни отмъква от историята - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ЗАМРАЗЕТЕ ДОГОВОРА С МАКЕДОНИЯ
След поредния измамнически пирует на Заев за Илинденското въстание някои решиха да се обадят.
Дори и Бойко каза нещичко – макар и със закъснение.
Защото вече и надгробните камъни на българските поборници кипяха от гняв.

Бойко отдавна трябваше да е по-гневен и ясен – това щеше да отива на ролята, която играеше шест месеца – на „Балканския Обединител“.
Макар че, дори и Том Круз щеше да откаже тази мисия - а досега се е ангажирал с далеч по-големи фантасмагории.

Сега някои го дават гневни.
Късно.
Къде бяхте преди една година, когато подписаха Договора с Македония – и го окачиха като букаи на Българската История, за да я вкарат съвсем в сляпа улица.

Писах за този прокажен Договор, още преди да го подпишат:
21 юни 2017-а: „Ние ще вкарваме Македония в Европейския съюз. Тя пък ще отмъква каквото може от българската история“.
28 юли 2017-а: „Нищо няма да може да компенсира загубите ни от съглашателския договор с Македония“.

А днешните „възмутени“ го наричаха „исторически“ - за един ден България се била увеличила с един милион и половина души, ей такива дивотии – за да се харесат на Властта.
Чак сега заработи вторият им акъл.

Пак добре, че слагачите не направиха по един паметник на Бойко – в Скопие, и на Заев – в София.

Сега ни остана един последен шанс – за да стане ясно, на кого му е мила Истината.
Замразете Договора, докато не получим официално изявление на македонския парламент за Илинденското въстание.
Защото Заев и в днешното си изявление пак го усуква – никой не го пита, дали „приятелството“ ни е искрено, а защо краде цяло въстание.
Но за това той мълчи.

А тъпанарите около Бойко да не му нашепват да е „дипломатичен“: силата в този случай е в него.
Но трябва да направи официално изявление – не от някой плаж, а от кабинета си, кратко и ясно:
България още отсега заявява, че няма да подкрепи МакедонияНезнамКакваси нито за НАТО, нито за Европейския съюз.
Освен, ако в най-кратки срокове ясно и категорично, МакедонияНезнамКаквиси не заяви пред Европейската комисия, от кои свои претенции към Българската История се отказва веднъж-завинаги.

Пред Еврокомисията – защото тя има всевъзможни комисари, има дори и по потреблението – на тоя да му дадат да следи не само как се потребяват фалшивите хранителни стоки, но и как се потребява най-святото: Историята.

Глупаво ли ви изглежда това?
Е, да, понеже сте големи умници – затова и един шашмаджия като Заев ви върти като ръждясало синджирче между пръстите си.

А Бойко насаме да каже на натовските/европейските си началници, че Заев не заслужава никакво доверие, по никакъв повод – той е дребничък измамник, готов винаги да мами.

***


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    26 79 Отговор
    След, Корнелия Нинова, Румен Петков, Боян Чуков
    , акад. Георги Марков и агент Димитър се включи в руския хор целящ предотвратяване на влизането на Македония в НАТО. Мръсната антибългарска пасмина отново защитава руския интерес, под предлог, че защитава българщината.

    Коментиран от #2

  • 2 кво нато бе

    56 8 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    това с членове америка над всичко и турция която си е харесала кърджали и хасково ли ?? европа няма нужда от нато и целият ес трябва да изгони нато от континента ни !! единна европейска армия , това ни трябва а не турците да са ни съюзници и да ни пазят небето !!

    Коментиран от #3

  • 3 Българин

    22 50 Отговор

    До коментар #2 от "кво нато бе":

    Стига с тая Америка и с развяване на турска заплаха, руска подлого. Не ви ли омръзна едно и също са квичите. И то вие, които първи признахте още през 1934 година под руска диктовка съществуването на македонска нация и език. А след това отродявахте българите и ги носилвахте да се пишат македонци в паспортите.

    Коментиран от #6, #39

  • 4 Coda

    46 7 Отговор
    Дебилният премиер гледа като теле и не разбира какво се случва около него. Трябва на другия ден да прочете във естонка че той или някой от също токова дебилния му екип се е наср... за да реагира.

    Коментиран от #5

  • 5 Coda

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Coda":

    *вестника
  • 6 не си

    40 7 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    българин а еничар !!! ходил ли си в делиормана и се опитай да заговориш някой на български...почват да те гледат тъпо и отговарят на турски !! а нещо да кажеш как американските съюзници извиват ръцете на европа с мита и с заповедите да харчим повече за оръжия ??? а думите на нато гърция и турция да се разберат помежду си в предвид агресивната риторика на турците...а те са 7 пъти повече от гърците...така ли нато гарантира сигурността на членовете си ?? а аз съм на 40 години и въобще НЕ харесвам путя та не ми приписвай русофилската линия !!!

    Коментиран от #7

  • 7 Българин

    16 37 Отговор

    До коментар #6 от "не си":

    Еничари сте всички русофреници. Именно вие насилвахте българите в Пиринско да променят националността си в македонска. Вие сте руски еничари и българофоби.

    Коментиран от #8, #26

  • 8 ти май

    23 10 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    и българският не разбираш...аз съм на 40 години и въобще не разбирам за какво в пиринско ми говориш май не съм бил роден тогава !! освен това защотавам тезата , че европа сама трябва да поеме нещата в ръцете си и никъде не съм споменал русия !! вие троловете от козяк като нямате доводи и почвате да говорите за русия а България е в ЕС и за щастие никога няма да стане близка с русия !!

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Българин

    14 26 Отговор

    До коментар #8 от "ти май":

    Ти изобщо нищо не разбираш. В момента всички материали като този доносника от ДС Кеворкян обслужват руския интерес, да не бъде допусната Македония в НАТО. И ти разводнявайки темата се включваш в проруската пропаганда. А да си достигнал до 40 години и да не знаеш българската история е меко казано неграмотност.

    Коментиран от #10

  • 10 българите

    27 8 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    имаме много по-големи проблеми от това дали македония ще влезне в нато. и това са корупцията,бедността ...това , че България изчезва а такива като теб тролове отвличат вниманието на хората от това да зададат важни въпроси на политиците ни както правят в момента румънците в. въобще не ме интересува дали македония ще влезне в нато или ес .сега който македонец се чувства българинможе да си изкара български документи но те го правят САМО за да могат да работят на запад . а в македония са поне 1 млн албанци и е по-добре те да останат вън от ес а нато трябва да бъде разпуснато

    Коментиран от #12

  • 11 Само питам

    14 14 Отговор

    До коментар #8 от "ти май":

    Като не знаеш какво са правили руските еничари в Пиринско защо изобщо взимаш отношение по темата? Прочети за наложената през 1934 концепция Коминтрна, за съществуване на македонска нация и език, която веднага е прегърна та от русофилската БКП и за репресиите през 1946 срещу българите в Пиринския край с цел да променят националността си в македонска. Никъде няма по големи предатели и антибългари от русофилите.

    Коментиран от #13

  • 12 Само питам

    15 13 Отговор

    До коментар #10 от "българите":

    Защо тогава всички русофили и българофоби се втурнаха срещу изказването на Заев? То ли е най-големия проблем на България? Къде бяха тия защитници на българщината когато редица руски кретени, включително и цигарения поп Гундяев размахваха пръст на България?

    Коментиран от #14

  • 13 само отговарям

    17 7 Отговор

    До коментар #11 от "Само питам":

    значи тези в пиринско за 40 години са станали от Българи на македонци ??? а бе тогава те не са били Българи бе !!! Българите сме устояли на 500 години турско робство без да загобим вяра и народност а ти ми пелтечиш , че някакви за 40-50 години станали измислена народност !!! тези тогава са точно като помаците и НЕ ЗАСЛУЖАВАТ да се наричат БЪЛГАРИ !!!

    Коментиран от #15, #28

  • 14 въобще

    9 4 Отговор

    До коментар #12 от "Само питам":

    не обръщам внимание на разни руснаци,американци и друга паплач която се опитва да командва . казах , че проблема на България са политиците ни а не дали някой външен се опитва да ни налага интересите си . ако имаме хора като дегол въобще няма да им обърнат внимание
  • 15 Само питам

    10 11 Отговор

    До коментар #13 от "само отговарям":

    Не се прави на тапа руска подлого! Вие русофилите ги репресират да си променят националността в паспортите от българска в македонска. Няма по-големи национални предатели от вас.

    Коментиран от #17

  • 16 Иванов

    23 0 Отговор
    Без драстично увеличение на жизнения стандарт по цялата територия на страната, спорове като този са НАПЪЛНО БЕЗСМИСЛЕНИ!
  • 17 ехааа

    10 2 Отговор

    До коментар #15 от "Само питам":

    значи ако си променя насила националността в паспорта преставам да се чувствам Българин ли бе !!! явно не разбираш , че да си Българин е много повече от това какво пише в документите ти !!! та нали и турците и шведите са записани като българи но не са такива . никой не може насила да те накара да измениш на народността си...вътрешно винаги ще запазиш духа си и това което си. но такива като теб са празни черупки !!

    Коментиран от #19

  • 18 Баце

    6 0 Отговор
    Пустиняците трябва да се поддържаме едни други.
  • 19 Само питам

    7 11 Отговор

    До коментар #17 от "ехааа":

    Как един русофил и антибългарин може да поучава какво е да си българин? В същото време неглижираш и престъплението извършено от русофилите в Пиринско. По арогантен си и от господарите си руски троле!

    Коментиран от #21

  • 20 Димитър Благоев

    8 7 Отговор
    Димитър Благоев:



    „Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“
  • 21 кой е

    9 5 Отговор

    До коментар #19 от "Само питам":

    по-виновен сутениора или проститутката ??? ако ония са били българи е нямало така да изменят на рода си !! а това , че е имало насилие над тях е имало но явно са се предали лесно просто защото не са се чувствали българи . хората по турско са умирали за да защитят народността си а тези...просто са променили народността си в паспорта и са забравили всичко ...

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 стоян георгиев

    14 2 Отговор
    ако трябва пак да се повторя,македонците целят да ни измамят.правят го напълно съзнателно и безпардонно.няма смисъл да се занимаваме с тях,понеже тва е желание на цялотот македонско население без албанците.пуснем ли ги в нато и ес ще имаме огромни проблеми с тях.със сърбите ще е същото.
  • 24 Джудже

    16 3 Отговор

    До коментар #22 от "Само питам":

    Русия е част от СССР. Не бъркай русофили и комунисти. Сталин не е руснак, а грузинец. Тито е хърватин. Комунистите нямат бог и родина. Ген. Колев е русофил (роден в руската империя), но е бил русите в Добруджа, защото първо е Българин. Македонската нация е сръбска идея, по- късно одобрена от коминтерна. Замени русофили с коминтернофили.

    Коментиран от #29

  • 25 Джудже

    11 0 Отговор
    Защо българите винаги се делм; русофили, русофоби, македонци, тракийци и т.н. Трябва да сме националисти, но не и ксенофоби. Абе трябва да сме българи, като ген Колев.
  • 26 Пешо

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    По-голям българофоб от теб няма, конкурира те само този дето Се сере. Дребни, злобни и продажни душици сте вие - платените соросоиди и позор за Родината, но ти няма да ме разбереш, за теб и такива, като тебе род и Родина са празни думи.
  • 27 Соросоиде,

    7 4 Отговор

    До коментар #22 от "Само питам":

    хамерикански джендар си ти! Продажна твар, не знаеща що е Отечество. Лижеш задниците на най-големите врагове на България.

    Коментиран от #30

  • 28 Ааахааа

    4 6 Отговор

    До коментар #13 от "само отговарям":

    Може и помак да съм,ама не съм ахмак като теб.Знаем че на балканите сме мешани, мешани че не си в час хич. Дреме ми за някой си, бачкам си и си гледам кефа. А ти оди гони михаля . Аз съм за ееропейска система , еисоко образование, еисок стандарт и има някакеи правила приемлиеи за поеечето от нас. Останалото е тинтири минъири бръмбари в главите ви и на онова мекереот тв. и още едносилно мекере по радиото .
  • 29 Само питам

    3 6 Отговор

    До коментар #24 от "Джудже":

    Посочи ми някой комунист, който да не е русофил. Няма такъв. Така, че не си прав.
  • 30 Само питам

    4 6 Отговор

    До коментар #27 от "Соросоиде,":

    Къде прочете да защитавам Америка бе русоид? Русоробите като нямате други аргументи все това квичите. От Съединението до днес Русия е най-големия враг на България. Русия и продажните русофили.
  • 31 Libre comments air

    4 5 Отговор
    Бойко. Все. Се. Пъчи. И. Се. Прави. На. Мъж. Но. Само. Пред. Нас. Иначе. Заев. Го. Върти. На. Пръста. Си.Заев. Е. Един неомакедонец. Който. Само. Лъже. За. Да. Може. Да. Изкопчи. Колкото. Се. Може. Повече. От. Бъргария
  • 32 Тръмп

    3 7 Отговор
    Това българина Кеворкян ли го е писал - НАЙ ДОЛНИЯ ДОНОСНИК НА КРЕМЪЛСКОТО ДС.

    ЗОЩО С БЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ И ПОЛИТИКА СЕ ЗАНИМАВАТ ВСЕ "БЪЛГАРИ" КАТО ТОЗИ -СИДЕРОВ, КАРАКАЧАНОВ....
  • 33 Джудже

    3 2 Отговор
    Както вече написах, комунистите са без родина. Тяхната единствена родина е коминтерна. Можеш ли да кажеш един българин, който е руски, а не съветски агент. Сталин да не би да е русофил? Кажи един рководител на соц държава, при когото не е имало репресии в името на комунизма (и срещу собствения му народ)
  • 34 Бати Злати

    14 0 Отговор
    Понеже съм много навътре в тази тема за мен правилния подход е такъв:
    1.За да влезне Македония в ЕС, пренаписва историята си с начало 1944г. Всичко преди това е БЪЛГАРСКО, всички събития и исторически факти са БЪЛГАРСКИ, всеки роден преди тази дата е БЪЛГАРИН.
    2. Поради така стеклите се исторически събития от 1912г. до днес (а и през големи периоди през средновековието) и самосъзнанието е променено , и езика. Има поне 15% сърбизми, а и като прибавим местния диалект за българите от източна българия "македонския език" става не чак толкова разбираем Като се има в предвид, че по голямата част от македонците никога няма да придобият българско самосъзнание...след като сме признали държавата признаваме езика и народността...
    Но историятс до 1944 г. - НИКОГА

    Коментиран от #36

  • 35 Виви

    6 2 Отговор
    Вие всички тука пред мониторите си сте големи философи бе. Направо сте смешна пастмина. Ще вкарате Европа и България в ред, седейки някъде си и обиждайки се взаимно. Чакай да ви се посмея, ха ха ха.
  • 36 Джудже

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "Бати Злати":

    До колкото си спомням, на 6. 9. 1944 е дадена заповед на българските войски да напуанат т.нар. нови територии. Що се отнася до книжовниот македонски язик е създаден на база на Щипско, Кумановко, Скопски диалект (блгарският е на база на Велико Търновско наречие). Това не означава, че например в Трънско не се говори български, нито че има много сърбизми. Когато два региона са отделени и с по- малко контакти между населяващите ги, то и диалектите им се различават.

    Коментиран от #37

  • 37 Бати Злати

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Джудже":

    Да. Така е. Но, всичко е безвъзвратно изгубено.
    При нашите русизми и тяхните сърбизми разговорите които не са в битов стил стават неразбираеми.
    Примери:
    сообраќaј - трaнспoрт
    искуствo - oпит
    уметнoст -изкуство
    камата - лихва и мн. други.
    За мен като човек който знае сурбо-хърватски всичко е разбираемо, но хората в България разбират най-много 50% сръбски.

    Коментиран от #38

  • 38 Джудже

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Бати Злати":

    Според мен, ако Македония влезе в EU, голяма част от изкуствено наложените разлики ще отпаднат. Това не означава, че до тогава нашите управляващи трябва да позволяват да ни се краде и преиначава историята.

    Коментиран от #40

  • 39 Жоро

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Абе ти луд ли си македония я имало тук винаги а аспарух идва на балканите преди 1300 год а александър е водил война 3000 год по рано и защо толкова мислите че в пиринския край живеят българи не може да ни казвате какви сме ни много добре си знам какво българско има в пиринска македония или българите са на изчезване
  • 40 Ромче

    4 4 Отговор

    До коментар #38 от "Джудже":

    Моят прадядо е бил четник на сандански и много добре знам как стоят нещата затова много ми са смешни коментари те турция и македония са имали договор македония да стане свободна но да е федерация към турция говорим цялата македония сандански е казал българите заслужават само ятаган затова го убиват защото през крив макарон сте видят пиринска македония ако е бил жив

    Коментиран от #47

  • 41 ДО БГ

    3 2 Отговор
    МАКЕДОНИЯ НЯМА КОЙ ДА Я СПРЕ ДА БЪДЕ ЧАСТ ОТ ЕС И НАТО.МАКЕДОНИЯ НЕ ИСКА ДА БЪДЕ ТРОЯНСКИ КОН НА РУСИЯ
  • 42 Аз от вмро

    3 1 Отговор
    А вие сърбоманите щяхте да видите вардарска македония през крив макарон ако не бяхте в съюз с омразните гърци, румънци и турци ( до номер 40).
  • 43 Фея

    3 1 Отговор
    Много сме апетитни.Турция отдолу,Македония от страни като куцо куче и тя се обажда и не знае за какво издава неопределени звуци.Бойко и той уж се ега,и всичко е театър.Играчите са самите те.Тъпотия.Румънците ни дават много поучителен урок.Време е да ги последваме.Мафията у нас е без граници.Няма за нея бодлива тел да си чешат дебелите вратове.Толкова много неща има в България които трябва да си дойдат на място.Да има отлично здравеопазване,казарми които оберат всички крадци и убийци.Дасе научат на дисциплина и да знаят че хляба се изкарва с труд а не с кражби.юКъде е правителството?Има ли изобщо такова.Сляпото прогледна и българия пропадна.Срам и позор.Време е и Господ да се намеси.Пази боже.
  • 44 Патриот

    1 5 Отговор
    Пак ли го активираха този агент на ДС? Остава и полковник Гарелов да се обади. БОЖЕ,ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА ИЗМЕННИЦИ!!!!
  • 45 ГОСТ

    1 5 Отговор
    Помиярите на Решетников започват нова акция за дребни копейски. Рубладжии, срам ме е да кажа, че съм българин заради вас!!!!!!
  • 46 Варшавски пакт,

    4 0 Отговор
    България е обречена на изчезване.няма проблем нито с Македония нито с Турция проблема е в вихрушката която всеки ден обрича хората на гибел .
  • 47 Джудже

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Ромче":

    Прочети малко за различните фракции във ВМОРО (по- късно ВМРО). История не се учи от разказите на баба и дядо (полезни са, но не съвсем обективни).
  • 48 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    Мдаааа,добре е,че ОЩЕ ИМА АГЕНТИ НА ДС......та да има и кой да се застъпи за България//квото е останало от нея----май само ИСТОРИЯТА/...
  • 49 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    ГРЪЦКО/...македонският/незнам каква си там/ ДОГОВОР РАЗРЕШИ ДРЕВНАТА ИСТОРИЯ....Македония е АУТ!!!!!/ПЛЮС ОПРОЩЕНИЕ НА ЗАЕМИ/....българо /МАКЕДОНСКИЯТ договор РАЗРЕШИ СЪВРЕМЕННАТА ИСТОРИЯ....българия е АУТ!!!!!!Затова е ,,,ИСТОРИЧЕСКИ,,,....но не поканиха ,,създателя,, на почетни събития..
  • 50 Кирил и Методи

    0 0 Отговор
    Абе кво занимавате нормалните хора с глупости кое и какво на кой е? Оставете ни да си пием ракията със съседите на спокойствие. Политиците ако се избият един друг ще е даже по добре вместо да се карат. Айде всеки ден съм по Паланка по Куманово та чак до Делчево. Българин съм но какво от това? Какво ми е дала държавата на мен? Едно голямо нищо. Айде наздраве братя македонци и българи