Отидете към основна версия

3 867 18

Втори референдум е все по-вероятен във Великобритания

  • великобритания-
  • референдум-
  • ес

Широка кампания за ново допитване

Във Великобритания започна публична кампания за нов референдум за бъдещето на страната в ЕС, съобщи „Гардиън“.

Британският милиардер Джулиан Дънкъртън вече започнал подпомагане на кампанията. Той е дарил 1 млн. паунда на кампанията, известна като „Гласът на народа“.

Според него политиците са объркали хората със своите дебати за референдума преди две години. Дънкъртън смята, че ново гласуване ще сложи финал на ситуацията около преговорите с ЕС.

В страната вече се появиха предложения за референдум, на който британците да одобрят споразумението с ЕС или да отхвърлят излизането на страната.

Вече има информации, според които ЕС може и да позволи на Великобритания да остане на единния пазар.

От профсъюза на стоманоработниците, в който членуват 30 000 души вече обявиха, че се включват в кампанията за втори референдум.

По-рано бившият лидер на националистите Найджъл Фараж обяви, че се връща в политиката, за да защити първото допитване. Очаква се Дънкъртън да разшири кампанията.

Много консерватори са несъгласни с договореното от премиера Тереза Мей с ЕС.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Фараж се завръща

    Найджъл Фараж ще се завърне в политиката, за да се бори с плана на британския премиер Тереза Мей за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи The Tel ...
    18.08.2018
    2 431
    9
  • Като в транс: Великобритания се носи по нанадолнището

    Великобритания като в транс се клатушка към датата, определена за излизане от ЕС. Няма и особена надежда, че някой може да дръпне аварийната спирачка ...
    16.08.2018
    3 247
    6
  • ЕС: Лондон ни шпионира заради Брекзит

    Представителите на Европейския съюз в преговорите за Брекзит подозират, че са били подслушвани от британските тайни служби, съобщи в. Daily Telegraph. ...
    16.08.2018
    2 871
    4
Новини по държави: