Last news in Fakti

19 Август, 2018 11:22 3 812 18

Втори референдум е все по-вероятен във Великобритания

  • великобритания-
  • референдум-
  • ес

Широка кампания за ново допитване

Във Великобритания започна публична кампания за нов референдум за бъдещето на страната в ЕС, съобщи „Гардиън“.

Британският милиардер Джулиан Дънкъртън вече започнал подпомагане на кампанията. Той е дарил 1 млн. паунда на кампанията, известна като „Гласът на народа“.

Според него политиците са объркали хората със своите дебати за референдума преди две години. Дънкъртън смята, че ново гласуване ще сложи финал на ситуацията около преговорите с ЕС.

В страната вече се появиха предложения за референдум, на който британците да одобрят споразумението с ЕС или да отхвърлят излизането на страната.

Вече има информации, според които ЕС може и да позволи на Великобритания да остане на единния пазар.

От профсъюза на стоманоработниците, в който членуват 30 000 души вече обявиха, че се включват в кампанията за втори референдум.

По-рано бившият лидер на националистите Найджъл Фараж обяви, че се връща в политиката, за да защити първото допитване. Очаква се Дънкъртън да разшири кампанията.

Много консерватори са несъгласни с договореното от премиера Тереза Мей с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сорос

    13 7 Отговор
    Бе, ако трябва и трети референдум ще се проведе. Референдуми до дупка.
  • 2 No Exit from Brexit

    6 4 Отговор
    Гардиън не е Дейли Мейл. Английските ви колеги не са по-различни от вас. Който плаща, той поръчва музиката. Може и на ушенце. Пример-чешмичките и пейчиците открити от кмета на район Северен Ральо Ралев - музика на ушенце. Гардиън не е The Sun.
  • 3 Boxer

    10 4 Отговор
    Референдум след референдум , докато накрая кажат "ДА" на Еврогейският Шарият.
  • 4 я по добре

    8 4 Отговор
    да излезнат а после пак да кандидатсват по каналният ред...защото въпроса е И ДАЛИ европейците ги искаме повече в ес ?? да останат но БЕЗ ВСЯКАКВИ привилегии !!
  • 5 onq s konq

    6 9 Отговор
    Добре е България да проведе собствен референдум в подкрепа на Английския ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТРАНАТА В ЕС.Англия внасяше по 10 МИЛИАРДА ЕВРО ВНОСКА към ЕС,а тия пари са мн важни за нас,защото сме "нетен донор" и ПОЛУЧАВАМЕ 3 ПЪТИ ПОВЕЧЕ,ОТКОЛКОТО ВНАСЯМЕ!

    Коментиран от #6

  • 6 пак ли ти бе

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    платен трол на герп...тия пари са важни за политиците за да могат да крадат и за шепата едри земевладелци получаващи милиони субсидии . нормалният човек не вижда НИЩО още повече , че европейските средства покриват само 2/3 от един проект а останалите 1/ 3 са от бюджета ..т.е от данъците . понеже проектите се правят САМО за да бъдат усвоени едни пари то и тези 1/ 3 се краде без реална полза. заради това ли си против нови лица да влязат в политиката...например слави и партия на радев ?? вън англия от ес...троянският кон на америка

    Коментиран от #12

  • 7 Антисоциалист

    11 1 Отговор
    Господа, след като кметът на Лондон е арабин, министърът на вътрешните работи - също, то референдум за оставане на Великобритания в Еврабия или Еврошариата е възможен.
  • 8 значи

    10 3 Отговор
    нямаме нужда от тази мюсюлманска държава в ЕС, Шведистан, Францистан и Германистан също да напускат съюза... Казах!
  • 9 Само питам

    2 11 Отговор
    Защо проруските боклуци са против втори референдум? Какъв ли вой ще нададат когато след като джуджето падне от власт се проведе демократичен референдум за Крим.
  • 10 Bubbles

    2 5 Отговор
    В самото начало оше преди са се проведе първия рефендум казах - Брекзит няма да стане колкото и да м се иска някои, дори нейно височество Кралицата е против тая глупост а и всеки нормален човек вижда че Брекзит значи разбад на Великобритания, защото единствено Англия "желае" да напусне ЕС, не и Шотландия, нито Ирландиите, та дори и Уелс.
  • 11 патриотъ

    12 1 Отговор
    Британия е най-големия враг на България във всички времена!

    Коментиран от #15

  • 12 onq s konq

    5 7 Отговор

    До коментар #6 от "пак ли ти бе":

    Разликата между двама ни е,че АЗ ВИЖДАМ ЧЕ ОКРЪЖНИЯ МИ ГРАД СЕ СТРОИ И РЕМОНТИРА НОН-СТОП ПОЧТИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ЛЯТО-тотално преасфалтиране на алеи,подмяна на плочки по тротояри,ремонт на подземни комуникации и съоръжения,рамонт на обществени култерни сгради,нови фонтани и т.н.Явно че си нямаш хабер КОЛКО ДЕСЕТКИ ПРОГРАМИ функционират изключително с ЕВПОПАРИ,а споменаваш единствено "плащане на единица площ" за фермерството.На всичкото отгоре имаш и наглостта да си недоволен от Еврофинансирането,защото ..."плащали само 2/3 от общата ст/т на разходите?!А КОЛКО щяха да бъдат "РУСОФОНДОВЕТЕ" АКО БЯХМЕ ВЪРЗАНИ КЪМ мАТУШКА рУС И ИЗОБЩО ЩЕШЕ ЛИ ДА ИМА ТАКИВА?Разбираемо е негодуванието ти срещу икономическото стабилно състояние на ЕС,защото това ПРЯКО СЕ ОТРАЗЯВА И НА БГ,което пък не служи на РУСОФИЛСКИТЕ ВИ ТЕЗИСИ да видите една бедна България,молеща се за финансова помощ на "Велика Русия".Е няма стане ваща работа...НИКОГДА!

    Коментиран от #13, #14

  • 13 No Exit from Brexit

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Русия умря преди 100 години. Тогава започва геноцида над руснаците който продължава и до днес. Дразниш когато плюеш най-близкия ни народ. Обикновеният човек не може да промени статуквото. Нито те разграбването на Русия, нито ние иганизацията на България.
  • 14 работя на запад

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    и въобще не съм русофил...иначе бих работил в москва !!! естествено поддържам ес и членството на България в ес и се надявам дори ес да стане федерация...така да разкараме 240 хрантутника и многото ненужна администрация като управлението става по общ начин за целият ес. и не съм против фондовете а против начина на използването им....фондовете трябва да създават ТРАЙНИ работни места в производството а не да ми ремонтират и разкрасяват когато хората бягат от държавата. идеята усвояване на средства е грешна и само ограбва дадъкоплатците...българските и европейските такива (защото си плащам данъците на запад и реално боко краде и моите пари)

    Коментиран от #17

  • 15 Българин

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "патриотъ":

    Откъде пък го измисли това руски патриоти? От учебника по русофрения ли? Любимата ви на националните предатели руска кочина от Съединението до днес е най-големият враг на свободна и независима България.
  • 16 Мхмм

    3 2 Отговор
    Журналистчета, Брекзит ще има. Разберете го това. Колкото и да ви плащат да пишете глупости връщане назад няма да има.
  • 17 Баш майстора

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "работя на запад":

    Тук си много прав, че ремонтите на площадите, новите пейки и чешмички са само за временна заетост, а голямата част от евро субсидиите в земеделието отиват при много малко "правилни" земеделцо-чорбаджии. Но никой не ни е виновен, че не се възползваме повече от програмите за конкурентоспособност, развитие на човешките ресурси, или административен капацитет - просто от ОП транспорт, регионално развитие и околна среда може да се краде повече. За пример имам познат, който работи в строителна фирма в областен град, където работата им е изцяло от обществени поръчки. И да, спонсори са на партия, представена в парламента.
  • 18 iron ORBANS Hungary

    1 0 Отговор
    ЕС да е с ново изискване за влизането : UK с леви волани и евро контакти !
Новини по държави: