Отидете към основна версия

9 517 77

Ето ги екзекуторите на Скрипал (СНИМКИ)

  • сергей скрипал-
  • новичок-
  • александър петров-
  • руслан боширов

Британската прокуратура повдигна обвинения на руснаците Александър Петров и Руслан Боширов заради отравянето на Сергей и Юлия

Британската прокуратура повдигна обвинения на двама руснаци заради отравянето с нервнопаралитично вещество "Новичок" на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри, предаде АР.

Издадена е заповед за арест, потвърди и Reuters.

Издирваните лица се казват Александър Петров и Руслан Боширов. Те са на по около 40 години и са пътували с руски паспорти под фалшива самоличност, добави началникът на полицията за борба с тероризма.

"Няма да искаме от Русия екстрадирането им, тъй като руската конституция не позволява екстрадиция на руски граждани", уточни представител на юридическия отдел при кралската прокуратура.

Нийл Басу, началник на антитерористичното звено в полицията, заяви, че двамата заподозрени са пътували под фалшиви имена, възрастта им е около 40 години и имат автентични руски паспорти.

По думите на Басу следи от замърсяване с "Новичок" са открити в лондонска хотелска стая, където са живели двамата руснаци. Те са пристигнали във Великобритания на 2 март и са отпътували на 48 часа по-късно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: