Отидете към основна версия

1 797 2

Екзекутираха 44 дезертьори в Сирия?

  • сирия-
  • хомс-
  • дераа-
  • дезертьори

Сирийски части, лоялни на президента Башар Асад, са екзекутирали 44 войници при опит за дезертьорство, съобщиха днес от опозиционната Сирийска мрежа за човешки права, цитирана от ДПА.

Екзекуциите са били извършени рано тази сутрин на военното летище в провинция Идлиб, близо до границата с Турция, посочват активисти на опозицията, намиращи се в Северен Ливан.

Засега тази информация не може да се потвърди от независими източници.

В същото време сирийските власти не допуснаха конвой на Червения кръст до - Баба Амр - най-пострадалия район на град Хомс, за да достави хуманитарна помощ за населението, въпреки че преди това правителството даде разрешение за това, съобщи Би Би Си.

Спирането на конвоя засили подозренията на сирийската опозиция, че правителството се опитва да заличи следите от масовите убийства на цивилни граждани в Хомс.

През последните седмици Баба Амр беше подложен на непрекъснат артилерийски обстрел от правителствените сили. На 1 март бунтовническата Свободна сирийска армия обяви, че предприема „тактическо отстъпление" от района.

По-рано днес седем души загинаха при терористичен акт в град Дераа, след като автомобил Kia, управляван от атентатор камикадзе, се взриви близо до един от контролно-пропускателните пунктове в града. По неокончателна информация още осем са тежко ранени.

Очевидци разказват, че експлозията е била толкова мощна, че е изпочупила прозорците на близките сгради, а на мястото на взрива се е образувал голям кратер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ужаси в Хомс, хората бягат в Ливан

    Кръвопролитията принудиха хиляди сирийци да бягат в Ливан. Само за последните два дни бройката на бежанците, преминали границата, възлиза на около 2 ...
    06.03.2012
    7 521
    0
  • Сирия пусна Червения кръст в Хомс

    Екип на Международния комитет на Червения кръст е влязъл в квартала на град Хомс Баба Амр да оцени нуждите, но сирийските власти все още не са разр ...
    03.03.2012
    1 007
    0
  • Сирия не пуска помощи за Хомс

    Червеният кръст не получи разрешение да достави хуманитарна помощ на нуждаещите се в сирийския град Хомс, който преди два дни бе атакуван от армият ...
    02.03.2012
    1 083
    1
  • Откриха телата на убитите журналисти в Сирия

    Сирийските власти са намерили телата на американската журналистка Мари Колвин и  на френския фотограф Реми Ошлик в квартал Баба Амр на град Хо ...
    02.03.2012
    8 306
    2