Отидете към основна версия

12 234 9

Ето как Груевски е избягал от Македония

  • никола груевски-
  • македония-
  • албания-
  • граница-
  • бягство-
  • унгария

Кола на унгарското посолство е взела Груевски

Снимка: Shutterstock

Бившият македонски премиер Никола Груевски, който беше осъден заради финансови злоупотреби, е избягал от Македония през Албания, потвърди албанската полиция, предаде Balkan Insight.

Груевски избяга в Унгария, където иска политическо убежище. Бившият македонски премиер е преминал през Албания като пасажер в лек автомобил, собственост на унгарското посолство в Тирана. Груевски е преминал през граничен пункт на албанско-черногорската граница, но не е бил задържан, защото по това време не е имало заповед за задържането му, обяви албанската полиция.

„Македонският гражданин Никола Груевски на 11 ноември 2018 г. в 19:11 часа е излязъл от Албания в посока Черна гора, като пътник в автомобил с регистрационен номер CD1013A, собственост на посолството на Унгария в Тирана“, обяви албанската полиция. В деня, в който Груевски е бил на територията на Албания, не е имало никаква заповед за задържане от Македония или Интерпол.

Македония вече и формално поиска неговата екстрадиция. По-рано в унгарска медия се появи информация, че Груевски е влязъл в Унгария с български паспорт. Малко по-късно във връзка с публикацията Министерството на правосъдието разпространи до медиите информацията, че Груевски не е български гражданин и не е подавал документи за българско гражданство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: