Отидете към основна версия

2 913 13

Германски автопроизводители в тежки разговори с правителството на САЩ

  • автомобили-
  • сащ-
  • германия-
  • мита

На масата за преговори сядат Daimler, Volkswagen и BMW

Снимка: Shutterstock

Представители на Daimler, Volkswagen и BMW вече са във Вашингтон за воденето на разговори с правителството на САЩ. Основната тема, която ще се обсъжда, са въведените тарифи за внос на автомобили от американския президент Доналд Тръмп. В разговорите ще вземат участие главният изпълнителен директор на Daimler Дитер Зетче, директорът на Volkswagen Херберт Диез и финансовия директор на BMW Николас Петер.

Детайлите около срещата все още не са изяснени. За момента е ясно, че на тях няма да присъства президентът на САЩ Доналд Тръмп. Основната тема ще е настоящият търговски спор. Германците ще акцентират върху важността на техните компании за американската индустрия. Представителите на автомобилните компании обаче нямат официална оторизация за преговори, тъй като търговията и митническите въпроси на Европейския съюз са отговорност на Европейската комисия.

Тръмп смята, че САЩ получават несправедливо отношение от своите търговски партньори и заплашва да наложи специални месечни мита върху автомобилите. За германските производители това би било тежко бреме.

След оповестяването на значителни съкращения на работни места в най-големия производител на автомобили в САЩ General Motors, Тръмп отново заяви миналата седмица, че обмисля тарифи до 25% за автомобили от чужбина.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини