Отидете към основна версия

3 022 13

Ал Кайда подготвя атентати

  • ал кайда-
  • самолети-
  • бомби-
  • атентат-
  • подготовка

Терористичната организация е разработила схеми за доставка на бомби с дронове

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бойците от международната терористична организация Ал Кайда разработват технологии, които позволяват да бъдат сваляни пътнически самолети. „Ал Кайда представлява нарастваща заплаха, която не позволява на британските министри да спят спокойно”, казва Бел Уолъс, министър отговарящ за сигурността.

По информация на разузнавателните служби, технологиите за сваляне на самолети могат да включват мини бомби, дронове, експлозиви.

Скици на дронове, които да доставят бомби, са били открити по време на британско разследване. „Заплахата за авиацията е реална. Ал Кайда се възражда. Те проведоха реорганизация. Разработват все повече идеи за Европа. Запознати са с новите методи и се стремят да атакуват самолети”, каза министърът.

По думите на Уолъс, британските власти са инвестирали 25 млн. паунда в съвместна изследователска програма на Министерството на вътрешните работи и това на транспорта За това „как да защитят самолетите от нови химически реактиви, предпазване от въвеждането на нови методи за подкопаване на сигурността и защита от вътрешни заплахи”.

Разузнавателните служби на Великобритания са обезпокоени от решението на президента на САЩ Доналд Тръмп от извеждането на американските войски от Сирия, тъй като това ще създаде една сигурна зона за терористите за реализирането на терористични атентати.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: