Отидете към основна версия

1 750 19

САЩ да се учат от провалите си

  • сащ-
  • близкия изток-
  • иран

Иран с нова атака срещу Америка

Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ трябва да се учат от провалите си в Близкия Изток през последните десетилетия. Това заяви говорителят на иранското външно министерство Бахрам Касеми, съобщи IRNA.

Той отговори на нападките на държавния секретар на САЩ Майк Помпео. От Техеран обявиха, че не отдават значение на тези забележки.

„Политиката на САЩ да дестабилизират региона няма да успее. Иран продължава политиката на добросъседство и сътрудничество“, заяви Касеми.

„САЩ удвояват усилията си срещу Иран. Ще видите това през следващите седмици“, заяви Помпео.

Той обяви, че натискът срещу Иран ще продължи да се засилва. САЩ вече се изтеглиха от споразумението за ядрената програма на Иран.

Висш командир на военните в Иран обяви, че страната ще разположи бойни кораби в западната част на Атлантическия океан. Страната иска нейните военни да имат обхват до районите, контролирани от САЩ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • В САЩ арестуваха иранска журналистка

    Американската полиция е арестувала журналистка, работеща за иранската англоезична телевизия Press TV. Задържаната журналистка е родена в САЩ. На то ...
    16.01.2019
    1 481
    4
  • Разбилият се в Иран самолет е бил военен

    Иранската армия съобщи, че транспортният самолет, който се разби в иранската провинция Алборз, е бил неин и 15 от 16-те души на борда са загинали, пре ...
    14.01.2019
    1 841
    4
  • САЩ нападат Иран?

    Екипът по националната сигурност на Белия дом е поискал през есента Пентагонът да му представи варианти за удар срещу Иран, след като свързани с Техер ...
    13.01.2019
    33 671
    66