Last news in Fakti

15 Януари, 2019 10:02 1 737 19

САЩ да се учат от провалите си

  • сащ-
  • близкия изток-
  • иран

Иран с нова атака срещу Америка

САЩ да се учат от провалите си - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ трябва да се учат от провалите си в Близкия Изток през последните десетилетия. Това заяви говорителят на иранското външно министерство Бахрам Касеми, съобщи IRNA.

Той отговори на нападките на държавния секретар на САЩ Майк Помпео. От Техеран обявиха, че не отдават значение на тези забележки.

„Политиката на САЩ да дестабилизират региона няма да успее. Иран продължава политиката на добросъседство и сътрудничество“, заяви Касеми.

„САЩ удвояват усилията си срещу Иран. Ще видите това през следващите седмици“, заяви Помпео.

Той обяви, че натискът срещу Иран ще продължи да се засилва. САЩ вече се изтеглиха от споразумението за ядрената програма на Иран.

Висш командир на военните в Иран обяви, че страната ще разположи бойни кораби в западната част на Атлантическия океан. Страната иска нейните военни да имат обхват до районите, контролирани от САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    3 23 Отговор
    САЩ нямат провали,и това което се случва,се случва защото те искат да е така.

    Коментиран от #2, #16

  • 2 goni

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Вярно! И във Виетнам беше така!:) Наскоро говорих със виетнамец от южен Виетнам. Момчето завърши висшето си военно образование в България. Та, сподели:" Ако, САЩ не бяха ни зарязали щяхме да спечелим! Сега Севера никога няма да ни прости! Едва ли ще направя кариера. Защото съм от Юга! Пак добре че успях да вляза във военно училище! Ако, не беше България обаче едва ли щях да завърша! По-лесно е да научиш български, отколкото такъв като мен да завърши във Виетнам!

    Коментиран от #3

  • 3 баба

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Иначе казано,ако САЩ бяха продължили да се бият вместо нас, ние щяхме да победим.Това се случи в моето детство.Помня как след изтеглянето на щатите, северните танкове се разходиха из Ю.Виетнам. Който успя да се качи на корабите-избяга.съпротива нямаше. Демокрацията не е пригодена да се съпротивлява на една централизирана държава. Какво ще стане ако САЩ напуснат Ю.Корея? След месец ще има само Корея.

    Коментиран от #6

  • 4 впечатлен

    4 6 Отговор
    Не зная САЩ от какво точно трябва да се учат, но пък и държавите от Близкия изток са замръзнали във времето, осмислят живота си с омраза към "неверниците" и стремеж да ги унищожат, за да властва по целия свят ислямът. Доколко са искрени е друг въпрос, но така им е удобно. Разиграват арабски приказки, облечени в дрехи от 16 век, с чалми и дълги роби, съвременните дрехи им пречат и им стягат. Както и чалмите по главите им. Но поучават. Хем не са способни да развиват икономиките си, хем не работят, а искат да са богати, за да им работят предимно американци и европейци, хем тънат в мизерия, хем акъл дават. При тях той както изглежда е в изобилие!

    Коментиран от #12

  • 5 goni

    6 2 Отговор
    Не съм политически изкушен. Просто споменавам факти. САЩ не са воювали вместо виетнамците. И двамата дядовци на това момче са се сражавали срещу Севера! И не само те са загинали вярвайки че с помощта на САЩ ще спечелят! Ясно защо без тази помощ не са могли! Съюзниците на Севера не са се отказали от тях. Войната е била предрешена! Как мислиш защо България не се е сражавала срещу армията на СССР?! Могли сме да ударим едно рамо на Германия! Може именно нашите дивизии да не са достигнали за победа под Москва, Ленинград, а и на други места! Войната щеше да завърши по друг начин! Друг е въпроса, дали не само аз и ти, а и много други българи щяха да се родят!
  • 6 goni

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "баба":

    Коментара ми е до теб. Не знам защо връзката прекъсна и не можах да го пратя!

    Коментиран от #9

  • 7 МРАЗЯ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ

    7 0 Отговор
    ТО, ЗА ДА СЕ УЧИШ ОТ ГРЕШКИТЕ СИ ,ТРЯБВА ДА СИ УМСТВЕНО ЕВОЛЮИРАЛ!!! А, ТЕ СА БЕЗНАДЕЖДЕН СЛУЧАЙ!!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 баба

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "goni":

    Дори за мое учудване , те взимам на сериозно. Затова ще ти отговоря. ВСВ е спечелена отикономическата мощ на съюзниците.В СССР са нахлули контингенти от испанци,французи,датчани, норвежци, поляци, италианци, финландци, две румънски армии.Най забавни са унгарците.Тях Хитлер не ги е искал в Русия, но от конкуренция с румъните, те насила са се набутали между шамарите.Старателно крита истина е, че русите рядко са взимали унгарци за пленници. Разбираш ли колко наивно звучат твоите патриотични приказки. Най мъдро са постъпили българите и турците.Пълен пас. На този фон, след като идват комунистите, хварлат в месомелачката 30 000 убити. Това е важното.

    Коментиран от #11

  • 10 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "Франц Кафка":

    няма никакъв провал на сащ.сащ са пробвали всички възможни варианти и сегашния е наи-работен.пробваха да не се месят ,пробваха да са масирано на терен ,а сега бачкат с малки сили в подкрепа на наи-надеждните като съюзници.реално сащ имат в сирия ,афганистан и иран под 2 дивизии,а държат регион с 60-70 млн. население,както и натиск върху регион от близо милиард.ако се изтеглят няма да е по-добре със сигурност.щото и тва е играно .

    Коментиран от #13

  • 11 goni

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "баба":

    Не съм патриот и никога няма да бъда!:) Всичко, което пишеш е вярно но , не съвсем! Всички, които изреждаш не са официални съюзници на Райха! Пропуснал си френските девизии! Били са много добри! Даже Австрия е присъединена и не е съюзник! Всички те са съставени от доброволци. Как мислиш?! Защо бомбандират именно нас, а не някои други?! Колкото до така наречената втора фаза! Не сме имали избор! Жалко за всички загинали тогава, но иначе страната ни нямаше да съществува! Ако, ги бяхме дали в първата фаза! Е! Тогава може би нещата щяха да бъдат по-различни!

    Коментиран от #14

  • 12 Хасан

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "впечатлен":

    Арабските страни не се развиват защо са колонии на Запада ..Шейховете и кралете са назначени от Запада ...именно затова беше и арабската пролет ..да има денокрация,народовластие,граждански права...но тогава Запада може да загуби контрол над тях
  • 13 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Да ,но Сащ няма контрол никъде ..в,Афганистан американците не могат да установят контрол ..не могат да си подадат носовете си извън базите...след Русия и Турция крайно време е и Китай да си разшири влиянието си в Близкия изток...

    Коментиран от #17

  • 14 баба

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "goni":

    Нас ни бомбандират просто между другото.Лондон, Берлин, Варшава, Амстердам,Москва, Белград, Киев, Краков, Дрезден и т.н....А атаките срещу нас е предизвикал кап. Стоян Стоянов.Няма да ти кажа как.Намери мемуарната му книга"Ние бранихме тебе София", и чети между редовете. Колкото до доброволците, те са гръбнака на СС-дивизиите.

    Коментиран от #15

  • 15 goni

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "баба":

    Имах предвид че ние сме единствените само логистични съюзници на тройната ос, който са бомбандирани. Ще намеря и прочета книгата на капитана, но не не ми се вярва той сам да е успял да я предизвика. Колкото до доброволците...! Факт е че българите сме били пренебрежително малко! А, спокойно, като съюзник сме имали възможност да изпратим значителни сили на фронта! Не са се решили. Напълно възможно е това да е предопределило изхода на войната!

    Коментиран от #19

  • 16 ivan4o

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Почвам от корейската до пустинна буря всичко е провал
  • 17 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    в афганистан правителството държи градовете и инфраструктурата.талибаните държат горите и планината.и всичко това само с около 10000 американеца.за миналата година която бе обявена за изключително кървава американците загубиха в афганистан 14 човека.бяха убити и четирима чеха.интересно кво ще стане ако сащ спести тези десетина хиляди боици и се изтегли?дали ще има кланета ?дали ще се създаде отново терористична мюсулманска държа на терен?дали ще загинат повече хора в афганистан и извън него отколкото загиват сега?помисили по темата преди да пишеш поредните щуротии.
  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор
    ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА!!! /reshetnikov/
  • 19 баба

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "goni":

    Загубих си времето с тебе.Явно обичаш да спориш, а не да учиш.В световен мащаб, нищо не е зависело от нас.Ние сме малка пеперуда, кацнала върху гърба на два биещи се слона.Не можем да и прекършим гърба.Ще те върна точно в ситуацията която искаш-Първата СВ. Удряме сърбите- армията им бяга чак в Албания. удряме гърците-за малко да ги окъпем в морето. Удряме румънците- налага се руски войски да стабилизират фронта.Подсигуряваме тила на турците- те се съсредоточават в Кавказ, и колят милиони християни.Блестящи резултати, постигнати от тъпи политици, които са мислели, че от тях зависи нещо.Резултата е плачевен.Най-доброто е мирът.