Отидете към основна версия

3 412 38

Тръмп може да направи немислимото

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • нато

Президентът е готов да обмисли изваждане на САЩ от НАТО

Снимка: Shutterstock

Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да се върне към идеята за изтегляне на САЩ от НАТО, ако не остане доволен от ръста на разходите за отбрана на страните – членки в организацията, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Според източници от администрацията на президента, през миналата година той на няколко пъти е декларирал желание да изкара страната от Алианса.

Самият Тръмп е заявявал, че не харесва структурата, в която САЩ поемат повечето разговори. Според източници от администрацията, той може по всяко време да се върне към същата идея.

Още през миналата година имаше информации, че Тръмп е предупредил съюзниците, че е готов да извади страната си от НАТО, ако те не започнат да повишават разходите си за отбрана.

Европейските държави вече обявиха, че са готови да повишат разходите си за отбрана. Това трябва да стане през следващите няколко години.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп обсъди Сирия с Ердоган

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп е провел телефонен разговор с турския държавен глава Реджеп Ердоган, съобщи FOX News. Двамата са обсъдили сътруднич ...
    15.01.2019
    5 545
    20
  • Тръмп: Никога не съм работил за Русия

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп отхвърли твърденията, че е работил за руското правителство, съобщи „Вашингтон Пост“. Тръмп остана недов ...
    14.01.2019
    2 757
    18
  • Тръмп отправи опустошителна заплаха към Турция

    Ще опустошим Турция икономически, ако те нападнат кюрдите. Това написа в Туитър американския президент Доналд Тръмп, отправяйки предупреждение към нат ...
    14.01.2019
    15 416
    62