Last news in Fakti

14 Януари, 2019 07:21 15 409 62

Тръмп отправи опустошителна заплаха към Турция

  • турция-
  • заплаха-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • сирия-
  • кюрди-
  • ислямска държава

Вашингтон иска да защити кюрдите в Сирия

Ще опустошим Турция икономически, ако те нападнат кюрдите. Това написа в Туитър американския президент Доналд Тръмп, отправяйки предупреждение към натовските си съюзници от Анкара.

В края на миналата година Тръмп обяви, че изтегля американските военнослужещи от Сирия. Вашингтон обаче постави условие на Анкара – да не атакува кюрдските бойни милиции, които американските сили използваха като авангард в борбата си срещу джихадистката групировка „Ислямска държава“. Турските власти посочиха, че няма да приемат условията на САЩ.

„Започнахме закъснялото изтегляне от Сирия, като същевременно удряме тежко от много страни малкото останали територии на халифата на „Ислямска държава“. Ще атакуваме отново от съществуваща наблизо база, ако се наложи. Ще опустошим Турция икономически, ако те ударят кюрдите“, написа американския президент от профила си в Туитър.

Доналд Тръмп иска да се създаде зона за сигурност от 20 мили. В същото време президентът на Щатите предупреди и кюрдите „да не провокират“ Турция. По думите на Тръмп Русия, Иран и Сирия са били най-големите бенефициенти на дългосрочната политика на САЩ за унищожение на „Ислямска държава“ в Сирия. „Ние също имахме ползи, но сега е време да приберем нашите войници у дома. Край на безконечните войни!“, завърши Доналд Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    94 35 Отговор
    Все едно краварите да защитават ромите за незаконните постройки и техните права в "частното" енерго! :)

    Коментиран от #16, #39

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Киро

    62 22 Отговор
    Този трябва да си уволни съветниците и психиатрите.
  • 4 СссереМ

    51 39 Отговор

    До коментар #2 от "CUKOVSKI":

    Сънуваш още,завий си краката.Усещам как лирата ще настигне рублата,заради тоя пост на Тръмп в туитър лирата пак тръгна надолу.
  • 5 Насах

    18 12 Отговор

    До коментар #2 от "CUKOVSKI":

    Може бе ,как да не може ,на чилик
  • 6 Морук

    63 19 Отговор
    Поживьом увидим,краварите вече взеха да закъсват,само автоголчета взеха да си вкарват,не остана вече държава дето да ги иска за съюзници
  • 7 Справедлив

    61 16 Отговор
    Факт е,че с тази си политика САЩ в последните 30-тина години си намират все повече врагове. Това не тръгна само от Тръмп-просто той се е тъп и говори открито за разлика от предшествениците си. А хилядолетната история на човечеството е доказала едно-няма държава която да е против целият свят и да е просъществувала-няма...И точно САЩ правят тази безумна грешка. Турция им е основната "патерица"в НАТО-дали пък икономическите проблеми на турците няма да се решават чрез призмата на силните им позиции в НАТО-едва ли нещо ще спре Турция ако тези думи на Тръмп почнат да се осъществяват. От тази конфронтация печели само Русия и от части Китай. Но самолюбието и алчността на политиците във Вашингтон(не само Тръмп) е безкрайно....което ще им изиграе най-лошата шега...

    Коментиран от #15

  • 8 NikNay

    12 3 Отговор
    Супер ще засегне връзката им с Русия.
  • 9 Бююкек Угуз

    28 38 Отговор
    Турция не се поддава на шантаж! Турция има много съюзници!

    Коментиран от #22

  • 10 1234

    66 8 Отговор
    Едно е сигурно дори да си съюзник на сащ, икономическите санкции и заплахи за военна интервенция са ти гарантирани. Тогава какъв е смисъла да сме в нато като всъщност риска от нападение е побголям когато си вътре ако не играеш по свирката на сащ? Искаме референдум за излизане от нато

    Коментиран от #14, #19

  • 11 111

    33 8 Отговор
    Те САЩ докога си мислят че ще имат лоста със санкциите. Всеки знае че заплахата за санкциите е по-ефективна от самите санкции. Погледнете Русия - с токова санкции аз не виждам Русия да е фалирала. САЩ с тези санкции изолират само себе си от държавата, която санкционират. Доларът малко малко се измества от други валути като евро и Китайския юан например.
  • 12 русофилска подлога

    19 21 Отговор
    Ердо е нашият герой и ще напълни Сирия с братята турци и не само Сирия. Тръмп е слаба ракия пред Ердо

    Коментиран от #13

  • 13 Само питам

    4 8 Отговор

    До коментар #12 от "русофилска подлога":

    Ах ти палавнико какво имаш пред вид ''пълнене'' и ''турци''?? Искам и аз палавнико, ако е това което си мисля:)
  • 14 Има смисъл

    13 4 Отговор

    До коментар #10 от "1234":

    Смисълът е че който подкрепя джихадистите ядосва и Русия и УСА. Вие избрахте да сте на страната на джихадистите от ИДИЛ, Алкайда, Фса и въпреки че на пръв поглед изглежда че ще спечелите малка територия в крайна сметка когато вашите хора бъдат натиснати те ще ви навестят.
  • 15 Хаджи Иван

    13 26 Отговор

    До коментар #7 от "Справедлив":

    Тази риторика съм я чул за първи път преди 50 години. И от тогава до сега някои чакат САЩ да се разпадне заедно с НАТО. Още чакат. Разпадна се Варшавският договор, СИВ, че и червената кочина. А, да не забравя. Защо не направиш синтактичен анализ на това си "безкрайно" изречение:...." Турция им е основната "патерица"в НАТО-дали пък икономическите проблеми на турците няма да се решават чрез призмата на силните им позиции в НАТО-едва ли нещо ще спре Турция ако тези думи на Тръмп почнат да се осъществяват."....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Savata

    13 7 Отговор
    Нито за кюрдите ми пука нито за САЩ нито за Турция.Освен това евтината лира е в наша полза.Така,че...НЕКА СЕИРЪТ ДА ПОЧВА.

    Коментиран от #21

  • 19 Отдавна трябваше да го направят

    26 3 Отговор

    До коментар #10 от "1234":

    Още преди евреина Паси да продаде България! Сега затова се сучат като змии за тези американски самолети, ако не ги купят, Тръмп ще ги шамари!? Всичко което се прави за народа, но без народа е противоконституционно! Затова продажниците трябва да се накажат, най лесно е на идващите избори!
  • 20 Хасан

    21 7 Отговор
    Сащ просто нямат никакво решение на проблема в Сирия ..«Нобеловия лауреат за мир »Обама направи една каша в която загинаха стотици хиояди в Сирия и сега не знаят как да се измъкнат ...американците хкм сърби,хем боли ...не знаят какво да правят ..подкпепяйки терористи се бият срещу други терористи .пълна каша.

    Коментиран от #23

  • 21 Хасан

    14 14 Отговор

    До коментар #18 от "Savata":

    Трябва да подкрепиш турската теза ..ако има криза там ,бежанците ще нахлуят в България и генно ще те модифицират ..

    Коментиран от #25, #35

  • 22 bvuy75

    12 16 Отговор

    До коментар #9 от "Бююкек Угуз":

    Никой не обича фесовете

    Коментиран от #24

  • 23 Пираня

    20 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Това правите вие подкрепяйки ФСА,Алкайда, ИДИЛ се биете срещу Кюрдите. Цял свят разбра това и всички са ви бесни включително и Арабите. Вземете се в ръце още не е късно и покажете какво можете срещу Алкайда в Идлиб която е на границата ви. После може да излезете с гордо вдигната глава и да кажете ние победихме терористите, стиска ли ви???

    Коментиран от #26

  • 24 Хуршо

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "bvuy75":

    И кравите също!
  • 25 Пираня

    12 4 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    Те вече са ви модифицирали етнически Българи спят с ятаган под възглавницата и мечтаят да режат главите на братята си!!!! Стига плаши с тези бежанци сякаш са овце хората естествено бягат от смъртта, тоест войната в момента в който спрете да плашите с война и престанете да подкрепяте терористите, който имат достъп само до вашата граница войната свършва.
  • 26 Хасан

    12 8 Отговор

    До коментар #23 от "Пираня":

    Ефратски щит изчисти терористите от ИД , Маслиново клонче терористите от УПГ ..Турция не иска никакви терористични формирования по границата си ....а това че някъде в пустинята има керван от пикапи с терористи и силната коалиция не може да ги унищожи не е проблем на турците

    Коментиран от #31, #34

  • 27 еееЪЪЪааааЪЪЪЪ

    7 7 Отговор
    Добре, Тръмп определено е време да си смени психиатъра. Турция казва "Махайте се, щото отиваме да колиме кюрди!", и Тръмп казва "Махаме се! Ама нема да барате кюрдите..." ?!?!?! Сестра, 150 мл. логика венозно, веднага! Губим го!!!!
  • 28 Басри Алиев

    12 5 Отговор
    ВЪПРЕКИ ПРАЗНИТЕ ПРИКАЗКИ ОТ ГОЛЕМИТЕ РАЗБИРАЧИ,ЩЕ ИМА КЮРДИСТАН!В ТОВА МЕРОПРИЯТИЕ АКТИВНО ЩЕ УЧАСТВА РУСИЯ,ВЪПРЕКИ БЕЗПОЛЕДНИТЕ САНКЦИИ.
  • 29 кючек

    10 8 Отговор
    Те така, мили другарки и другари, властелинът на света отрязва собствените си пипала обвили човешкият хабитат. По-този начин се дава възможност на Турция да търси други пътища за своето развитие. А пътища за такова развитие бол. Стига човек да успее да ги види. Пожелавам им успех!!! Това е страна която доказва, че е с будно гражданско съзнание и има силата и волята да поеме по-собствен път за развитие! А не като нас, клечим на всеки господар който ни покаже подобаващо тесте финекийски знаци!
  • 30 кючек

    3 7 Отговор
    Те така, мили другарки и другари, властелинът на света отрязва собствените си пипала обвили човешкият хабитат. По-този начин се дава възможност на Турция да търси други пътища за своето развитие. А пътища за такова развитие бол. Стига човек да успее да ги види. Пожелавам им успех!!! Това е страна която доказва, че е с будно гражданско съзнание и има силата и волята да поеме по-собствен път за развитие! А не като нас, клечим на всеки господар който ни покаже подобаващо тесте финекийски знаци!

    Коментиран от #33

  • 31 Пираня

    11 5 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Не лъщи ЕЩ изчисти Кюрдите от Албаб. Те контролираха Манбидж и бяха на път за Албаб тогава Ердоган реагира бързо и смени ИДИЛ с ФСА които са същите терористи под ново име. Един терорист не падна, може и сам да провериш че няма жертви от тяхна страна. В момента на границата ви са Алкайда но според вас те не са терористи колко НАГЛО!!! В момента на границата ви са ФСА но според вас те не са терористи нищо че като видят зора се вливат в Алкайда колко нагло. ИДИЛ беше на границата ви и вие търгувахте с тях и им купувахте евтин петрол като им продавахте оръжия!!!! В момента не само че имате огромно черно петно на ризата си, но и не предполагате как тези терористи бавно се прехвърлят при вас защото има хранителна среда от радикален ислям и в Турция.
    Наточи ли си хартиеният боздуган, нали ще да ми режеш главата какво стана отказа ли се вече???

    Коментиран от #36, #38

  • 32 Луд

    12 7 Отговор
    Този /Тръмп/ е непредсказуем като тийнейджърка ! Пак го удари съчмата ! В интерес на истината , бях изненадан като изостави позорно кюрдите ! Очаквам до дни пак да се завърти като ветропоказател на 180 градуса ! Така или иначе Турция я очакват беди с тези големи мераци да се прави на световна сила ! Путин и Тръмп ще се разберат ! Ще отнесе голата опашка в крайна сметка !
  • 33 ХаХа

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от "кючек":

    Да кючекчиите така правят, само дето нас трябва да го замениш с вас.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хасан

    6 5 Отговор

    До коментар #31 от "Пираня":

    Не си прав..да контролираш един район значи да носиш правна,хуманитарна отговорност за тоя район ...а правна отговорност носят единствено държавите ...затова бяха Маслинова клонка и Ефратски щит...в районите под контрола на УПГ никой не носи отговорност ..разстрелват се без съд и присъда,има етнически чистки,изнасилвания,грабежи и т.н.

    Коментиран от #44

  • 37 Хасан

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "Стрелата":

    Човек ,ако ст падаш по гей порното като в кабеларките на патриотите влез там ...
  • 38 Хасан

    6 3 Отговор

    До коментар #31 от "Пираня":

    ФСА са опоз цията в Сирия ..те бяха организирани и обучени в лагерите под ръководството на инструктори от ЦРУ...и имаше за цел да съборят режима на Асад..що пишеш постляннл за картонен ятаган???

    Коментиран от #45, #46

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Начо

    3 3 Отговор
    Практична и разумна политика.нека маскалите и джагалите да затъват в сирия
  • 41 777

    8 3 Отговор
    Накрая русия и америка ще се разберат кой да пусне атома над турция!
  • 42 Насран помак

    4 2 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко ердоган
  • 43 браво Доналд

    9 4 Отговор
    браво Тръмп
  • 44 Пираня

    7 2 Отговор

    До коментар #36 от "Хасан":

    Ужас каква пропаганда само точно обратното в Африн никой не носи отговорност защото дори ФСА не са единни. Всеки ден се колят и бесят пълна анархия. Когато отиваш някъде трябва да бъдеш поканен от домакинът а не от разбойникът, който току що е разбил и ограбил къщата. Защо поддържате тези терористи, те рано или късно ще се самопоканят и у вас.
  • 45 Пираня

    5 3 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    Ти добре ли си ФСА се обучават от Турската армия има хиляди клипове как го правят в Хатай!!!!! И да ФСА като видя зора в Идлиб под предлог че се разпуска се вля в редиците на АЛКАЙДА!!!!!!Да правилно преди това ИДИЛ се вляха въс ФСА като ги натикаха в миша дупка в Хама, дара, хоумс. Тоест ФСА=ИДИЛ=Алкайда еднакви наемници различни главатари. САЩ много бързо осъзнаха че ФСА са терористи и си намериха по-добър партньор за борба с терористите.
  • 46 Пираня

    9 2 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    Защото ти сам каза че искаш Турската армия да дойде в България забрави ли??? Какво ще прави тука освен да реже глави, ние си имаме армия не искаме чужда!!!!

    Коментиран от #47

  • 47 Фатих Мехмед

    1 7 Отговор

    До коментар #46 от "Пираня":

    Ше идва да ни освобождава от българско робство тва ше прави Ердоган

    Коментиран от #48, #55

  • 48 Пираня

    6 1 Отговор

    До коментар #47 от "Фатих Мехмед":

    Това е добър отговор на въпросът на Хасан от пост 38. Та наточи ли вече хартиеният ятаган кога ще ми режеш главата, зажаднели сте вече за кръв нали не издържате???

    Коментиран от #50

  • 49 Чурулик чурулик

    7 3 Отговор
    Сега разбирате ли защо се обезцени турската лира а?щото така е заповядал перуката на снимката и няма никакъв свободен пазар и така насетне просто сичко е лъжа и измама и се манипулира дори лирата да стане 1 долар цент това няма да е по пазарен принцип а защото тръмп го е заповядал и манипулирал така че виждате отново кои е световния терорист
  • 50 Фатих Мехмед

    3 7 Отговор

    До коментар #48 от "Пираня":

    Само Ердоган да каже атака и скачаме

    Коментиран от #52, #53

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Асан сюнета

    5 2 Отговор

    До коментар #50 от "Фатих Мехмед":

    Как скачаш ...........с голо дупе напред............
  • 54 Левски

    10 5 Отговор
    Единственият народ хапнал повече курове от Българите е народа на Кюрдите над които се изсипва нечовешки геноцид това с Евреите и Хитлер е като разходка в парка в сравнение с изродията на Ердоган.
    Турците са най-долната нация на света - Алах да ги накаже, бял ден да не видят - гадни животни отомански !!!
  • 55 ДЕЪР ДЕВИЛ

    6 4 Отговор

    До коментар #47 от "Фатих Мехмед":

    Ама фатихчо, свободен си, отивай си в турция. Който не му харесва тук да си ходи. Който е българин и не му харесва да променя каквото може.
  • 56 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Като съюзник на САЩ, може всичко да очаква от СТРАТЕГИЧЕСКИЯ ПАРТНЬОР......В борбата за кокала много кости се трошат...
  • 57 стоян георгиев

    4 5 Отговор
    тръмп и с тва изказване показва че не е в час.реално ердоган тва иска.скарване със сащ и санкции.тогава султана ще се бетонира като путин и мадуро обясняваики колко лош е запада и как тои е виновен за турското фиаско.ердоган разбира само от сила и американците ако се изтеглят от северна сирия турците ще ударят,независимо кво ги плаши тръмп.
  • 58 трети шанс няма да се дава

    6 3 Отговор
    И ще го направи,че тъпите турци вече и за Украйна се облизват.
  • 59 Американски шамар

    7 1 Отговор
    Все още чакаме османския шамар.
  • 60 Спиро

    4 5 Отговор
    САЩ трябва да свикват вече, че Ердоган се люби с Путин а не със САЩ.
    Путин му гарантира султанският статус до живот, както направи с Башар Асад, без значение колко поданици ще изтрепа. За какво мислите, че Северна Корея е непоклатима? Същото беше и със страните от бившия Източен Блок, Куба.... разсеяха се за малко и изтърваха главата на Саддам Хюсеин. Руснаците поддържат само режими, иначе нормален човек не може да им се върже. Самата Русия така възниква в началото на миналия век и само репресиите на собственото население и изтребване на класови прослойки от обществото удържа системата. На който му харесва да заминава там.... ни да не се прави много на интелигенция, че ще чука камънаци по Сибир.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Не глеам таувизия

    0 0 Отговор
    Както унищожихте Венецуела ли луда рижо?!:)