Отидете към основна версия

3 736 11

The Daily Telegraph се извини на Мелания Тръмп

  • мелания тръмп-
  • the daily telegraph-
  • извинение-
  • компенсация

Редица грешки в публикуван материал за първата дама

Вестник The Daily Telegraph се извини на съпругата на президента на САЩ Доналд Тръмп Мелания за това, че е изкривил редица епизоди от нейната биография. Изданието е готово да компенсира накърнената репутация на първата дама на САЩ.

„Без каквито и да е уговорки поднасяме своите извинения на първата дама и нейното семейство за неудобствата възникнали в резултат на публикуваната информация. В знак на съжаление ние сме съгласни да изплатим на госпожа Тръмп съществена компенсация за причинените щети, а също така да покрием и юридическите разходи” се посочва в публикацията.

На 19 януари The Daily Telegraph публикува в приложение на вестника статия озаглавена „Загадката Мелания”, в която са допуснати редица фактологични грешки. Една от тях е, че бъдещата съпруга на президента е била принудена да изостави образованието си в университета в Любляна без да издържи нито един изпит. Сега изданието пише, че това не е вярно и че в действително е напуснала университета по собствено желание, за да може да направи кариера на модел. Вестникът също така опроверга и по-рано публикувана информация, че Мелания дължи успеха си като модел на Доналд Тръмп, а допреди да го срещне не е била известна. The Daily Telegraph също така призна, че е сбъркала и годината, в която двамата са се запознали. Това се е случило не през 1996 г., както твърди първоначално изданието, а през 1998-а.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини