Отидете към основна версия

8 819 42

Иран: Ще унищожим Израел, ако...

  • иран-
  • израел-
  • заплаха-
  • армия-
  • унищожение-
  • ядолах джавани

Американците нямат смелост да ни нападнат, обявиха от Техеран

Снимка: БГНЕС/ EPA

Иран ще унищожи израелски градове, ако бъде нападнат от Съединените американски щати. Това заяви високопоставеният представител на Корпуса на гвардейците на ислямската революция Ядолах Джавани, цитиран от Ройтерс.

"Съединените щати нямат смелост да изстрелят и един куршум по нас въпреки всичко, с което разполагат в областта на отбраната. Ако ни нападнат, ще изравним Тел Авив и Хайфа със земята", посочи Джавани на проява по случай 40-та годишнина от революцията през 1979 година.

Шиитски Иран се ползва със засилено влияние в Ирак, Сирия, Ливан и Йемен, което провокира притеснения в сунитската Саудитска Арабия, която обвинява ислямската република, че иска да доминира в Близкия Изток. Техеран отхвърля тези твърдения. "Светът видя как Иран реши да помогне на народите на Сирия, Ливан, Палестина и Йемен и постигна победа. Враговете ни сега признават поражението си", заяви иранският президент Хасан Рохани в реч на площад "Азади" в Техеран.

Високопоставеният ирански военен бригаден генерал Хосейн Салами заяви, че Иран няма да изтегли силите си от района на Близкия изток въпреки призивите на САЩ в тази посока. "Врагът не може да иска от нас да напуснем региона. Те трябва да напуснат региона", отбеляза Салами.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини