Last news in Fakti

12 Февруари, 2019 07:07 8 814 42

Иран: Ще унищожим Израел, ако...

  • иран-
  • израел-
  • заплаха-
  • армия-
  • унищожение-
  • ядолах джавани

Американците нямат смелост да ни нападнат, обявиха от Техеран

Иран: Ще унищожим Израел, ако... - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Иран ще унищожи израелски градове, ако бъде нападнат от Съединените американски щати. Това заяви високопоставеният представител на Корпуса на гвардейците на ислямската революция Ядолах Джавани, цитиран от Ройтерс.

"Съединените щати нямат смелост да изстрелят и един куршум по нас въпреки всичко, с което разполагат в областта на отбраната. Ако ни нападнат, ще изравним Тел Авив и Хайфа със земята", посочи Джавани на проява по случай 40-та годишнина от революцията през 1979 година.

Шиитски Иран се ползва със засилено влияние в Ирак, Сирия, Ливан и Йемен, което провокира притеснения в сунитската Саудитска Арабия, която обвинява ислямската република, че иска да доминира в Близкия Изток. Техеран отхвърля тези твърдения. "Светът видя как Иран реши да помогне на народите на Сирия, Ливан, Палестина и Йемен и постигна победа. Враговете ни сега признават поражението си", заяви иранският президент Хасан Рохани в реч на площад "Азади" в Техеран.

Високопоставеният ирански военен бригаден генерал Хосейн Салами заяви, че Иран няма да изтегли силите си от района на Близкия изток въпреки призивите на САЩ в тази посока. "Врагът не може да иска от нас да напуснем региона. Те трябва да напуснат региона", отбеляза Салами.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Велика България

    32 99 Отговор
    Скоро ще има печени чалми. Резаците много си повярваха ама ще станат бързо-бързо светска република.

    Коментиран от #5

  • 3 СссереМ

    29 62 Отговор
    Те затова евреите ги бомбят всяка седмица,а резаците нищо не казват.

    Коментиран от #4, #17

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЕдинБилет

    110 14 Отговор

    До коментар #2 от "Велика България":

    Вземи един билет то Техеран и се разходи. Виза може да вземеш при пристигане на самото летище. Това е най-светската държава от близкия изток, хората са много мили и добри (и то от сърце !). Уважат ни и като българи. Пътувал съм и в други държави от региона и още по-източно от там. Смея да твърдя, че това са най-гостоприемните и добри хора! Разбира се, сега опитада да отидеш в САЩ и да си извадиш виза при пристигане - успех ! После казвай кой е светски кой не :)

    Коментиран от #6, #7, #10, #39

  • 6 ръгай чушки в боба нека да е лют

    22 42 Отговор

    До коментар #5 от "ЕдинБилет":

    хората може да са мили ама и те страдат от режима на чалмите Важни са хората не диктаторите

    Коментиран от #9, #21

  • 7 Велика България

    15 39 Отговор

    До коментар #5 от "ЕдинБилет":

    Ти явно бъркаш Карлуково с Канада.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 РеЖИМ И ДИКТАТУРА Е ТУКАА....

    77 6 Отговор

    До коментар #6 от "ръгай чушки в боба нека да е лют":

    ПРЕБРОИ И ДАНЪЦИТЕ АКО МОЖЕШ АМА НЕ МОЖЕШ. ИДИ ТАМ ДА ВИДИШ КЪК СА ОБЛАГА ДРЕБНАТА ТЪРГОВИЯ 50 ЛВ НА ГОДИНА Е ДАНЪКА А АМБУЛАНТНИТЕ ТЪРГОВЦИ НЕ ПЛАЩАТ НИЩО ПЛЮС БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ТОК ПО ДВЕ СТОТИНКИ НАШИ ПАРИ. КО ША МИ РАЗПРААШ ТУКА ПЛАТЕН ДРАСКАЧ.

    Коментиран от #15

  • 10 гоСт

    73 2 Отговор

    До коментар #5 от "ЕдинБилет":

    Така е наистина,всеки който е ходил там може да го потвърди,но нали е по-лесно да спамим от компа,а за Иран знаем само от "независими "медии
  • 11 некойси

    48 9 Отговор
    Съгласен съм да изкопаят един кратер на мястото на измислената и насадена държава, широка 60 км :)
    Ще направят едно огромно добро на света.
  • 12 Итлер

    44 3 Отговор
    Давай Иране !
  • 13 deuterium

    9 47 Отговор
    Хубава работа, ама циганска...
    Ще им свърши петрола и пак на стада ще тръгнат към Запада. Какви оръжия, какви войни какви 5 стинки бе вашата маца арабска??? Някога са направили успешен ядрен опит и хайдеее ще завземем света. Партизани по горите с изгнили калашници

    Коментиран от #16

  • 14 Дано

    21 1 Отговор
    Браво!
  • 15 Дроб сарма

    4 33 Отговор

    До коментар #9 от "РеЖИМ И ДИКТАТУРА Е ТУКАА....":

    Що дрънкаш глупости бе? И в Либия беше така по време на Кадафи - 5$ цял резервоар, безплатен ток, и преработена вода, здравеопазване, ама на цената на какво? Имаше хора, които кара ладата без гуми по пясъка. Бяха като сомалийчета пред българите там. Иди в Иран и няма да имаш хемороиди
  • 16 Гост

    43 4 Отговор

    До коментар #13 от "deuterium":

    Ти тук и изгнил калашник вече нямаш, седнал ми той да се мери с Иран. Бегай да береш маслини в Гърция. Нали си европеец.

    Коментиран от #18

  • 17 mихо

    41 2 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Еврейте също са обрязани,не консумират свинско и са родом от близкият изток както арабите.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ИРАН

    21 2 Отговор
    ДВЕ ДЪРЖАВИ В СВЕТА СА ПРИЕЛИ ТЕОКРАЦИЯТА КАТО ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ - Иран и Ватикана!!! В буквален превод от гръцки теокрация означава „управление на Бога“ !!!! В едната страна се управлява с ТОРАТА , а в другата с ШИРИЯТА !!!! ДОБРОТО В ТОЗИ НАЧИН НА УПРАВЛЕНИЕ Е , че няма лобиски закони и има няма през ден промяната им!!! Липсата на ЛОБИЗЪМ ограничава КОРУПЦИЯТА и възможността за НЕКОНТРОЛИРУЕМО ПОВЕДЕНИЕ НА АЛЧНИ И ДЕГРАДИРАЛИ ЧОВЕШКИ СЪЩИСТВА , каквито съществуват в изобилие в "цивилизования" ЛИБЕРАЛЕН запад и разбира се у нас!!!
    ДОНЯКЪДЕ С ПОДОБНА ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ Е И ИЗРАЕЛ , но там нещата не са така явни , а и влиянието на ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ оказва определено отпечатъка върху приетите закони !!
  • 20 УЖАСЕН СЪМ

    29 4 Отговор

    До коментар #18 от "deuterium":

    Неграмотници като теб не различават ПЕРСИ от АРАБИ !!!
    За твое сведение КОРЕНА НА АРИЙСКАТА РАСА е в древна ПЕРСИЯ откъдето е дошло познанието достигнало и до богомили , катари и албигойци!!! Трудно е да се обяснява на нископрофилни същества като теб неразличаващи кон от магаре , коя е първата религия откъде е дошла тя и кой е Зороастър!!! Едва ли си чувал за града в който е роден ЗОРОАСТЪР и едва ли ще ти говори нещо имената Балх и Бактрия!!! МОЖЕ БИ НЕ СИ БЪЛГАРИН , ИЛИ АКО СИ СЕ СРАМУВАШ ОТ СВОЯ РОД И РОДИНА!!!

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 deuterium

    5 18 Отговор

    До коментар #20 от "УЖАСЕН СЪМ":

    Ти слабоумен ли си? Какво общо имат древните цивилизации със съвременните режими на управление? Германските племена по това време са били по-близко до приматите. Кът си толкова отворен - иди живей в Иран бе! В момента, в който Шах Пахлави е свален, Иран дърпа на зад. И в Багдат е било люлка на култури... Хайде стига с тези носталгии - какво беше преди а сега? Заради такива кухи тикви милеещи за миналото, не останаха млади българи тук и заминаха към ВАРВАРСКИЯ Запад

    Коментиран от #26, #30

  • 23 Ани

    21 3 Отговор
    Отиди,виж и тогава драскай глупости!Иран е една приказна страна и мили,сърдечни хора!Персите са горд и красив народ,те нямат нищо общо с арабите и техния манталитет!
  • 24 Бат Мишо

    14 2 Отговор
    да а пък запада плаче от умиление за платеното и драскане за центчета докът ви жули жените и децата соросчета...да сте видяли някой иранец да опитва да казва на америка ко да прай -седят си хората у дома- имат дебел гръб в лицето на русия и китай имат и армия и военна операция на тоя етап срещу тях е БЕЗУМИЕ при положение че Русия ИЗВАДИ САМА войната в Сирия ...А иран и е по близо и Китай и той ще рипне щот цоца петрол и ще стане МЕЖДУ ЧУКОВЕТЕ И НАКОВАЛНИТЕ за секи дет се заиграе с Иран
  • 25 Бат Мишо

    19 2 Отговор
    Давам мило и драго Израел или НАТО да се набутат в война с НЕМЕКАТА арамия на Иран ...Територия лежаща ПОД ракетната отбрана на Русия и Китай и радарни и РЕБ възли - Иран си купи СС400 и рашките ДИРЕКТНО ЩЕ ИМ ГИ ЗАБИВАТ С ОТСКОК от своя територия и ще викат яяяя Иранско СС400 свали Израелски самалет - сценарий ,,а ла корея,, и,,иранска,, подводница избуши американски самолетоносач ХИ ХИ ХИ ...за съжаление обаче ни запада ни израел са толко прости да отидат там В БЪРЛОГАТА НА БАБА МЕЦА
  • 26 Лупи

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "deuterium":

    Единственото дето е дръпнало назад тука е развитието на мозъка ти.
  • 27 Бат Мишо

    10 3 Отговор
    ВЯРВАТЕ ИЛИ НА Иран лежи ПОД ракетния щит на Русия и ЦЯЛАТА МУ ТЕРИТОРИЯ е под обхвата на Руското наземно ПВО и радарна станция ДОН...Иран е КЕН ТЪЧ ДИС ....и ако НЕ удрят единични израелски самолети е САМО за да изглежда бърлогата безобидна за влизане - АМА ИЗЛИЗАНЕ НЯМА ДА ИМА при масирано нахлуване -въздушно превъзходство ЩЕ Е НЕВЪЗМОЖНО даже и ЛЕТЕНЕТО ЩЕ Е НЕВЪЗМОЖНО -а на земята ще е ИСТИНСКА ВЕСЕЛБА с ,,малката,, и ,,нефанатизирана,, и ,, невъоръжена ,,армия на Иран ,която ще е под бдителния поглед на приятелски инструктори и ЩЕДРИ съюзници номер 1 и 2 в света производители на оръжие за последните 50 години И ЗАГОРЕЛИ да изтестват нови красоти в реален бой -ЩЕ Е ПЪЛЕН МАРМАЛАД ко ще цялото НАТО да иде

    Коментиран от #33

  • 28 Бат Мишо

    9 1 Отговор
    Аретен че който нахлуе в Иран снабдяването кък ще го прай НЕ МОЯ СЪ СВЕТНА - през ирак през кюрдските територии ли , през Сирия дет ПАДНА в руски ръце ли , по море през ЦЕЛИЯ СВЕТОВЕН ОКЕАН ли който е бразден от ирански подводници НЕРАЗЛИЧИМИ от Руските просто щото са Руски купени и пребоядисани със знаменцето на Иран-ще си е асоре мио солтанто феличе за Израел и НАТО
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 баба ти

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "deuterium":

    Платено манипулаторче си ти-и-и. Пише го с широки букви между редовете.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Adolf

    2 1 Отговор
    зиг хаил, зиг хаил, зиг хаил! смърт за абажурите!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бай Благой

    1 3 Отговор
    Уважавам иранците....ама трудно ще унищожат Израел.
    Израел от 70 години води войни с арабелите. 10милиона Израелци се противопоставят успешно на 100милиона арабели?!
    Израелската армия сигурно е по-добра от американската и турската...дори от руската!!

    Коментиран от #40, #42

  • 39 GMP

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЕдинБилет":

    Да не забравяме Сирия, на която разплакахме майката. Това е държава с жени депутати, докато при саудитите от миналата година им дават да карат коли на булките.
  • 40 Go Iran

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Бай Благой":

    Иранците да внимават, защото са доста гъсти с юдеизирана Русия. Те така преди няколко десетилетия излъгаха и Египет и терористите от израрел тихомълком бомбандираха цялата им авиация, защото Русия успокояваше: "не се безпокойте нямат намерение да нападат". Тези чести терористични акции в Иран са доста голямо съвпадение идващо веднага след сближаването с Русия. А целия кремъл е юдейски и про израелски. Това е стара военна тактика. Убиваш по малко но често и винаги най-добрите войници. До десет години деморализираш останалите и остават предимно посредствените. Иран, не се самозабравяй. Едната ръката те прегръща приятелски докато другата те убива. Предупреденият е подготвен!
  • 41 Ужас

    0 1 Отговор
    Откъде идват толкова голяма подкрепа за чалмите ? Ако не е някакъв трик, жална майка на БГ.
  • 42 Истината

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Бай Благой":

    Израелската армия не е по- добра от американската, руската или турската! Евреите воюват с араби с ак - 47 а знаем, че арабите не са добри войници!