Отидете към основна версия

2 240 5

Белгия затвори въздушното си пространство

  • белгия-
  • въздушно пространство-
  • самолети-
  • полети-
  • стачка

Национална стачка парализира въздушния транспорт

Снимка: Shutterstock

Белгийското Ръководство на въздушното движение (РВД) съобщи, че затваря за 24 часа въздушното пространство над страната. Мярката влезе в сила в 22:00 часа във вторник вечерта местно време.

Решението е свързано с насрочената за днес национална стачка, отбелязват местни медии. Въпреки усилията да се осигури обслужването поне на част от предвидените граждански полети, РВД не е успяло да установи кои негови служители ще се явят на работа. Това е наложило взимането на решение за закриването на цялото белгийско въздушно пространство.

Първоначално бе обявено, че гражданското летище в Шарльороа няма да обслужи нито един полет, както и че спира за денонощие дейността на националния превозвач Брасълс Еърлайнс. Очакваше се летището в Брюксел (Завентем) да обслужи около 45 на сто от редовните полети.

От летище Завентем помолиха пътниците да не се явяват за насрочените полети в часовете на стачката. Вчера потребителски организации предупредиха, че пътниците не могат да очакват обезщетение заради извънредните обстоятелства, но ще могат безплатно да презаверят билетите си за друг ден или да си получат парите обратно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: