Last news in Fakti

13 Февруари, 2019 08:10 2 237 5

Белгия затвори въздушното си пространство

  • белгия-
  • въздушно пространство-
  • самолети-
  • полети-
  • стачка

Национална стачка парализира въздушния транспорт

Белгия затвори въздушното си пространство - 1
Снимка: Shutterstock

Белгийското Ръководство на въздушното движение (РВД) съобщи, че затваря за 24 часа въздушното пространство над страната. Мярката влезе в сила в 22:00 часа във вторник вечерта местно време.

Решението е свързано с насрочената за днес национална стачка, отбелязват местни медии. Въпреки усилията да се осигури обслужването поне на част от предвидените граждански полети, РВД не е успяло да установи кои негови служители ще се явят на работа. Това е наложило взимането на решение за закриването на цялото белгийско въздушно пространство.

Първоначално бе обявено, че гражданското летище в Шарльороа няма да обслужи нито един полет, както и че спира за денонощие дейността на националния превозвач Брасълс Еърлайнс. Очакваше се летището в Брюксел (Завентем) да обслужи около 45 на сто от редовните полети.

От летище Завентем помолиха пътниците да не се явяват за насрочените полети в часовете на стачката. Вчера потребителски организации предупредиха, че пътниците не могат да очакват обезщетение заради извънредните обстоятелства, но ще могат безплатно да презаверят билетите си за друг ден или да си получат парите обратно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    10 0 Отговор
    Xoрата стачкуват, нищо, че си живеят като симеончовци, в сравнение с нас, които превиваме гръб за смешни пари, без да гъкнем...
  • 2 Хохи

    2 4 Отговор
    Но си отвори задника за мангаляците!!!
  • 3 ТАРИКАТА

    5 0 Отговор
    ТАКА СЕ ПРАВИ А КАТО НАС ШМАТКИТЕ

    Коментиран от #4

  • 4 Цвинокио

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "ТАРИКАТА":

    Тоя па аз взимам 650 лева да не съм луд протестирам.От доволе по-доволен съм.
  • 5 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Представяте ли си - хората имат професионални съюзи - синдикати, които не ядат хляба на хората си напразно, като нашите красавци !! И в Белгия ще стачкуват едни служители, които не са я окъсали !!!
Новини по държави: