Отидете към основна версия

3 401 19

Основателят на руската НТВ бе намерен мъртъв

  • игор малашенко-
  • самоубийство-
  • телевизия-
  • испания-
  • русия

Съпругата му не вярва, че той се е самоубил

Снимка: БГНЕС/ EPA

Игор Малашенко, съосновател на руската телевизия НТВ, беше намерен мъртъв в испанския град Алхесирас. Испанските служби водят разследване, съобщи РИА Новости.

64-годишният Игор Малашенко се е самоубил, твърди „Комерсант“. Ксения Собчак, в чийто екип работеше Малашенко, също говори за самоубийство. Съпругата на журналиста Божена Ринска обаче написа във Фейсбук, че той не е мислил за самоубийство. В същото време не пропуска да отбележи, че съпругът ѝ се е боял от съдебно преследване и заплахи.

Каналът НТВ, чийто съосновател и президент беше Игор Малашенко, рутинно критикуваше сегашния президент Владимир Путин по време на първия му мандат, но тонът се променя, след като правителството купува телевизията през 2000 година.

През 1996 година Малашенко, който е политолог и медиен мениджър, е главен съветник в предизборната кампания на Борис Елцин за президент на Руската федерация. През 2017 ръководи щаба на Ксения Собчак, която се кандидатира за държавен глава. Руските медии съобщават, че Малашенко е преминал през тежко бракоразводно дело с бившата си съпруга, като според новата му партньорка Божена Ринска той е постъпил в болница преди няколко седмици заради стрес.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: