Отидете към основна версия

5 623 9

Преговори за задържането на Великобритания в ЕС

  • великобритания-
  • джереми корбин-
  • ес

Джереми Корбин търси различни варианти за споразумение

Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на британските лейбъристи проведе разговори с проевропейски консерватори за задържането на Великобритания в ЕС, съобщи Daily Express.

Обсъдени са били възможностите за запазване на свободата на движение. Обмисляни са и варианти за следване на правилата на единния пазар.

В срещата са участвали бившите консервативни министри Оливър Летуин и Ник Боулс. Според планът Великобритания ще остане обвързана с решенията на ЕС, без да има правомощия в процеса.

Говорителят на Корбин заяви, че са били обсъждани варианти за споразумение, което да е положително за работните места и да обедини избирателите. На този етап британският премиер Тереза Мей отхвърля подобен вариант, защото това би значело обвързване със свободното движение.

Според някои народни представители вече има консенсус за постигането на прагматично излизане на Великобритания от ЕС. Те оценяват последните преговори като много позитивни.

Все по-вероятно става излизането на Великобритания от ЕС да бъде отложено, заради трудностите в постигането на решение с Европа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Мей настоява за отстъпки от ЕС

    Премиерът на Великобритания Тереза Мей ще се опита за последен път да поиска отстъпки от ЕС за излизането на страната от ЕС, съобщи The Telegraph. ...
    08.03.2019
    1 547
    4
  • Брекзит разедини Обединеното кралство

    Парламентите на Шотландия и на Уелс гласуваха да се противопоставят на сделката за Брекзит, договорена от британското правителство с Брюксел. За първи ...
    06.03.2019
    8 626
    10
  • Лондон: Няма време за отлагане на Брекзит

    Не е възможно Европейският съюз да предложи на Великобритания голямо отсрочване на датата за Брекзит заради наближаващите избори за Европейски парламе ...
    03.03.2019
    4 266
    4
Новини по държави: