Last news in Fakti

7 Март, 2019 10:52 5 597 9

Преговори за задържането на Великобритания в ЕС

  • великобритания-
  • джереми корбин-
  • ес

Джереми Корбин търси различни варианти за споразумение

Преговори за задържането на Великобритания в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на британските лейбъристи проведе разговори с проевропейски консерватори за задържането на Великобритания в ЕС, съобщи Daily Express.

Обсъдени са били възможностите за запазване на свободата на движение. Обмисляни са и варианти за следване на правилата на единния пазар.

В срещата са участвали бившите консервативни министри Оливър Летуин и Ник Боулс. Според планът Великобритания ще остане обвързана с решенията на ЕС, без да има правомощия в процеса.

Говорителят на Корбин заяви, че са били обсъждани варианти за споразумение, което да е положително за работните места и да обедини избирателите. На този етап британският премиер Тереза Мей отхвърля подобен вариант, защото това би значело обвързване със свободното движение.

Според някои народни представители вече има консенсус за постигането на прагматично излизане на Великобритания от ЕС. Те оценяват последните преговори като много позитивни.

Все по-вероятно става излизането на Великобритания от ЕС да бъде отложено, заради трудностите в постигането на решение с Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    26 3 Отговор
    ЕМ ГИ СЪРБИ ЕМ ГИ БОЛИ.
  • 2 Айддеееее

    17 3 Отговор
    Да се махат тези нагли бозови шопари
  • 3 ха ха ха

    16 2 Отговор
    Може и да няма брекзит.Натам вървят нещата, защото може да се превърне в микробритания.

    Коментиран от #5

  • 4 Знам знам🙄

    19 1 Отговор
    Абе всякакви простотии и локуми разтеглят ама не си казват основната болка. Ако помните основанието за брекзита беше че британците плащали едни от най големите данъци и нещяли Меркел да ги давала за бежанци. А сега искат всички преференции май пак без да плащат нищо. Ми то нагло та наглостно.
  • 5 където се е прибирало пак ще се прибира

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха ха":

    Ще има,ще има.В последният момент болшевишките брюкселджии ще клекнат срещу едни ''скромни'' пари.
  • 6 среднощен

    8 1 Отговор
    След Брекзит "Островът" никога няма да бъде "предишния"..!? Англичаните започнаха да го разбират това, но - това е "цената" на политическото "блъфиране"..!? По-добре "адски" край, отколкото "ад" без край..!!

    Коментиран от #7

  • 7 Джангър Джендем Джендъров

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    Един от най добрите коментари, които съм чел по въпроса. Браво! Наистина това беше политическото блъфиране от страна на Консервативната партия на Дейвид Камерън. И какво последва? Той си подаде оставката, получи се политически вакуум, започна се едно заблуждаване с фалшиви "факти" и народа, накрая, сляпо реши. Не завиждам на Тереза Мей, която де факто наследи бъркотията!

    Коментиран от #8

  • 8 среднощен

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Джангър Джендем Джендъров":

    След поредната "бъркотия" в Европа -"Автономия на Каталуния", "Жълти жилетки", "Орбан и политиките му", "Вишеградската четворка", "Брекзит" - ще поставят въпроса за "наднационален институт", който да регулира някои основни политически процеси..!? Глобализацията настъпва - "референдумите" ще бъдат под "разпореждането" на този "институт"..!?
  • 9 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Успокойте се, бе хора ! Каквото е казал чичо Сам, това ще стане !!
Новини по държави: