Last news in Fakti

3 Март, 2019 16:55 4 215 4

Лондон: Няма време за отлагане на Брекзит

  • брекзит-
  • великобритания

Не е възможно Брюксел да предложи голямо отлагане, защото вотът за Европейски парламент наближава

Лондон: Няма време за отлагане на Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Не е възможно Европейският съюз да предложи на Великобритания голямо отсрочване на датата за Брекзит заради наближаващите избори за Европейски парламент, заяви британският министър на международната търговия Лиъм Фокс, цитиран от Reuters.

Фокс каза, че все още е "напълно възможно" Великобритания да напусне общността, както е предвидено на 29 март, но удължаване на действието на преговорния период в член 50 може да е необходимо, за да се осъществи гладко излизане от блока.

Министър-председателят Тереза Мей каза, че удължаването не трябва да е по-дълго от края на юни.

Запитан как би реагирал, ако ЕС настоява за удължаване с 21 месеца или 2 години, Фокс каза пред телевизия ВВС: "Бих бил шокиран, защото мисля, че всъщност това не е възможен изход".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jo hustan

    8 13 Отговор
    Брекзит няма да има!!! комунягите само дето се радваха толкова!!!

    Коментиран от #4

  • 2 киро

    13 2 Отговор
    Все по грозна и мършава стая тази вияна скумрия
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 среднощен

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "jo hustan":

    Лейбъристите във Великобритания са за оставане в ЕС..!? Те също членуват в ПЕС..!? Кажете го, че Русия и някои кръгове в САЩ повлияха за референдума. САЩ започват да се усещат, че ще се увеличи влиянието на Русия над ЕС ако Брекзит се случи. Втори "Северен поток", "Турски поток", виждаме какво се случва във Франция и Италия. Това, което би "склонило" консерваторите да отидат на втори референдум е, че реално ще загубят милиарди и най-важното, че ще могат да останат на власт. Вече тече разговор с лейбъристите за този вариант, а именно оставане в ЕС.
Новини по държави: