Last news in Fakti

8 Март, 2019 16:00 1 493 4

Мей настоява за отстъпки от ЕС

  • великобритания-
  • тереза мей-
  • ес

Премиерът прави нови опити за споразумение

Мей настоява за отстъпки от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Великобритания Тереза Мей ще се опита за последен път да поиска отстъпки от ЕС за излизането на страната от ЕС, съобщи The Telegraph.

В британския парламент предстои решително гласуване през следващата седмица. Вече е ясно, че част от консерваторите ще гласуват срещу споразумението.

Те не са доволни от вървящите трудно преговори с европейските лидери. Много депутати са изумени от факта, че Мей отказва да промени стратегията си, въпреки че е изправена пред провал.

Очаква се Мей да се обърне към ЕС в своя реч в Гримзби, графство Ланкашър. При непостигане на споразумение е възможно излизането на страната да бъде отложено.

Сред лейбъристите вече има настроения за нов референдум. Консерваторите обаче се опитват да избегнат подобен вариант. Вече текат отделни преговори за алтернативи на споразумението, задържащи Великобритания близо до ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така ще стане

    6 3 Отговор
    Ще станеееее!Казвал съм го и друг път.В последния момент алчните брюкселски комундета ще клекнат за някой лев.Ама в последния момент,та да не бие много но очи.
  • 2 УАУ

    6 1 Отговор
    хем грозна, хем тъпа.
  • 3 Знам знам🙄

    7 1 Отговор
    Тц нема стане. Тия се оливат вече. Няма граници английската наглост.
  • 4 гост

    7 0 Отговор
    Сами си слагат бесилото и нека излизат щом го искат толкова. Но сами ще се убедят какви проблеми си създадоха и колко трилиона ще олекнат като се изнесат големите банки, производители на автомобили, на самолети, големите фирми. И то основно заради тяхната наглост за грааниците и неприязънта със шотландци и ирландци, нагли английски същества.
Новини по държави: