Отидете към основна версия

2 588 9

Зоран Заев чества 3-ти март в Скопие СНИМКИ

  • македония-
  • зоран заев-
  • 3-ти март-
  • баба марта

България подкрепя Северна Македония за ЕС и НАТО

Снимки: МВнР

Над 1500 гости, сред които министър-председателят на Република Северна Македония Зоран Заев, председателят на Събранието Талат Джафери, вицепремиери и министрите на външните и вътрешните работи, на културата, здравеопазването и други, се събраха във вторник на прием, организиран от посолството на Република България в Скопие по случай Трети март.

В началото посланик Ангел Ангелов приветства гостите. В речта си той подчерта значението на добросъседските отношения между нашите две приятелски държави и подкрепата, която България оказва на Република Северна Македония по пътя към членството в ЕС и НАТО.

Българският посланик припомни значението на празника, който ознаменува възстановяването на българската държавност и създаването на Третата българска държава. Посланик Ангелов заяви, че за 14 века присъствие на Балканите, от 681 година, България се е превърнала в пример за мъдрост, търпение, толерантност и достойнство.

Проявата, която премина с участието на гвардейци от почетната рота на България, уважиха също представители на Националната академия на науките и изкуствата, общественици, журналисти, представители на неправителствени организации и на българската общност в Република Северна Македония.

По повод Баба Марта бяха раздадени мартеници на всички присъстващи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: