Отидете към основна версия

2 249 25

САЩ респектират Иран по вода

  • иран-
  • сащ-
  • кораби-
  • джон болтън

Американците изпращат ясен сигнал към Иран

Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ ще изпратят ударна група от военноморските си сили, начело със самолетоносача „Ейбрахам Линкълн“ и група тактически бомбардировачи, в зоната за отговорност на Централното командване, като сигнал към властите в Иран, предаде ТАСС, позовавайки се на изявление на съветника на американския президент по националната сигурност Джон Болтън.

„В отговор на цял ред тревожещи ни и насочени към ескалация на ситуацията сигнали и заплахи, САЩ ще изпратят ударна група от военноморските си сили, начело със самолетоносача „Ейбрахам Линкълн“ и група тактически бомбардировачи, в зоната за отговорност на Централното командване на САЩ. Целта е да бъде изпратен ясен и еднозначен сигнал на иранския режим, че на всякакви действия, насочени срещу интересите на САЩ или нашите съюзници, ще бъде даден безкомпромисен отговор от гледна точка на силата“, заяви Болтън, цитиран от "Фокус".

По неговите думи, „САЩ не се стремят към война с иранския режим, но ние сме напълно готови да отговорим на всяко нападение, както от страна на свързаните с Иран организации, така и от страна на Корпуса на стражите на ислямската революция или редовните военни части на Иран“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини