Отидете към основна версия

2 979 37

Русия води глобална война

  • великобритания-
  • джереми хънт-
  • русия

Джереми Хънт обвини руското правителство в постоянни кибератаки

Снимка: БГНЕС/EPA

Русия провежда глобална кампания на кибервойна, насочена срещу национална инфраструктура. Това заяви британският външен министър Джереми Хънт, цитиран от The Telegraph.

По руските действия Националният център за киберсигурност на Великобритания работи с още 16 страни от НАТО. Те отчитат как Русия използва слабостите в киберсистемите и се опитва да компрометира правителствените компютърни мрежи.

Хънт говори на конференция за киберзащитата на НАТО. Той заяви, че Русия търси недостатъци в сигурността на критична инфраструктура в различни държави.

„Тази глобална кампания се опитва да компрометира мрежите на централното правителство. През последните 18 месеца британският Национален център за киберсигурност е споделил информация с 16 други страни от НАТО. Споделили сме я и с още повече страни извън Алианса“, заяви Хънт.

Той заяви, че на срещата с генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и представителите на страните – членки, може да бъде взето решение за действия за ограничаване на руските действия. Според него трябва да се внимава и за опити за намеси в изборите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: