Last news in Fakti

22 Май, 2019 18:00 2 519 38

Партията на Льо Пен е свързана с Русия

  • марин льо пен-
  • ярослав качински-
  • русия

Ярослав Качински с обвинения за националистическите групи

Партията на Льо Пен е свързана с Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Някои политически партии и групи в Европа, включително и тази на Марин льо Пен, са очевидно свързани с Русия. Това заяви лидерът на управляващата в Полша партия „Право и справедливост“ Ярослав Качински, цитиран от France 24.

Управляващите в Полша са известни със своята предпазливост спрямо Русия. Затова и са притеснени, че трудно биха могли да работят с групата от националистически партии, които се готвят да влязат в Европейския парламент след изборите.

Лидерът на националистическата формация „Лига“ в Италия Матео Салвини вече проведе голям форум в Милано. Смята се, че той създава ново голямо обединение на националисти в Европа.

„Виждам политически формации в отделни страни, които очевидно са свързани с Русия. Те получават подкрепата на тази страна. Партията на г-жа Льо Пен във Франция е добър пример за това. Въпросът е до колко политиката на тези партии ще бъде повлияна от Кремъл, ако те имат голямо присъствие в ЕС. Трябва да видим как това ще повлияе на решенията, които ще бъдат взети“, заяви Качински.

Партията на Льо Пен вече взе милиони от чешко – руска банка. Освен това самата тя беше приета в Кремъл и имаше среща с руския президент Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    11 15 Отговор
    Браво-о-о, открихте топлата вода!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 цирк ес

    24 4 Отговор
    Да криеш некадърност,продажност и корупция и да обвиняваш че другите са ти виновни е типично за провалените политики и политици.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Джудже

    27 4 Отговор
    А партиите в Полша са очевадно свързани със САЩ, но не и с ЕС. Или по друг начин казано: "всеки който не играе по свирката на САЩ е руски агент".
  • 7 дппппп май

    13 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Е поне русофилите ще защитават-а няма като соросоидите да лижат либерални американски задници...
  • 8 РУСИЯ

    4 4 Отговор
    Имам приятел, той има двама приятели които са мои врагове. Те тримата подкрепят мой още по голям враг. Този мой приятел дали ми е приятел? Аз съм Русия, Атака е моят приятел и защитник, за който ви говоря. Негови приятели са НФСБ и ВМРО, те всички подкрепят ГЕРБ. АТАКА е против неолиберализмът, но тези негови приятели и ГЕРБ, са неолиберали, и соросоиди, Решетников и Путин - също са икономически либерали. Сидеров, и той е либерален, казва за държавните защити:"НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД" .... Решетников, Путин, и Сидеров, искат русофилите да са десни. хахаха.. Че има ли десен който да обича бедняци. ДЕСНИ КОИТО ДА ОБИЧАТ ВТОРИЯТ, ТРЕТИЯТ,.. ДЕСНИТЕ ОБИЧАТ САМО ПЪРВИТЕ! Консерваторите са русофоби номер едно, фашисти. Атака обичат хитлер и русия. Но консерваторите в ЕС мразят РУСИЯ. Сорос и БСП, създадоха ДПС, СДС, АТАКА, ГЕРБ. Румен Воденичаров акушира и на СДС и на Атака. Вестникът на Хитлер се казвал "Щурм"="Атака". Капитализмът е плутокрация с имитация на демокрация, а фашизмът е сваляне на маските. Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество"
  • 9 истината

    13 3 Отговор
    Европейците за поляците::: поляците са ку..ата на САЩ в Европа...Има ли смисьл да коментираме даената ситуация?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гошо

    7 2 Отговор
    Винаги когато Пола се появи на карта Европа има проблеми
  • 12 Владислав Иванов Горанов

    3 0 Отговор
    Честността е класово понятие! Вие чели ли сте Айн Ранд, и адептите на дясното? Спряхме водата на циганите, ще я пуснем ако гласуват адекватно. и токът.. Всички партии работят за ГЕРБ на изборите, дърпат антигерб гласове и ги унищожават, и пльят БСП. ... БСП изчезне ли от политиката, изчезва и ДПС, СДС и ГЕРБ, ... ...ОБАЧЕ.. ПУТИН и партията му, са икономически либерали и за консервативно общество. ДЕСНИ КАТО МЕН!
  • 13 Владислав Иванов Горанов

    1 1 Отговор
    Честността е класово понятие! Вие чели ли сте Айн Ранд, и адептите на дясното? Спряхме водата на циганите, ще я пуснем ако гласуват адекватно. и токът.. Всички партии работят за ГЕРБ на изборите, дърпат антигерб гласове и ги унищожават, и пльят БСП. ... БСП изчезне ли от политиката, изчезва и ДПС, СДС и ГЕРБ, ... ...ОБАЧЕ.. ПУТИН и партията му, са икономически либерали и за консервативно общество. ДЕСНИ КАТО ЛЮПЕН!
  • 14 Румяна Костова

    7 0 Отговор
    Дали утре ли ще излезе и статия за Салвини, че е обвързан с руски олигарси? Работата на олигарсите по целия свят е да плащат на политическите партии, за да имат защита на бизнеса си Навсякъде по света това се нарича корупция, а в САЩ лобиране. И там е напълно законно когато богати чичковци плащат на партии да представляват интересите им. Руските олигарси съществуват по все известната схема, искаш ли да върти бизнес където и да било по света, трябва да си платиш за политическия чадър. Така функционира днешния свят. Ако съответния олигарх бе избрал либерална партия нямаше да има никакъв шум. За какво изобщо е тази истерия?
  • 15 Владислав Иванов Горанов

    1 1 Отговор
    Честността е класово понятие! Вие чели ли сте Айн Ранд, и адептите на дясното? Спряхме водата на циганите, ще я пуснем ако гласуват адекватно. и токът.. Всички партии работят за ГЕРБ на изборите, дърпат антигерб гласове и ги унищожават, и пльят БСП. ... БСП изчезне ли от политиката, изчезва и ДПС, СДС и ГЕРБ, ... ...ОБАЧЕ.. ПУТИН и партията му, са икономически либерали и за консервативно общество. ДЕСНИ КАТО ЛЮПЕН! Сорос и БСП, създадоха ДПС, СДС, АТАКА, ГЕРБ. Румен Воденичаров акушира и на СДС и на Атака. Вестникът на Хитлер се казвал "Щурм"="Атака". Капитализмът е плутокрация с имитация на демокрация, а фашизмът е сваляне на маските. Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество"
  • 16 Хрониките на Евразия

    7 9 Отговор
    Няма крадец, мошенник, популист, предател на националните интереси, да не е свързан с кремълската банда..
    Да не говорим за идиотите..
    Нигерия, по икономически показатели близо до Русия и те са петролна държава..
    Но в Русия един учител взима 500 долара, а в Нигерия 1650$.
    В Русия от всеки учител, всеки месец, путинската олигархия им прибира $1000 долара..
    Затова всеки мошенник, крадец и популист мечтае за путинското управление, а идиотите и утайката на обществото ги подкрепя.

    Коментиран от #17, #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бесен Язовец

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Какво говориш от години бе соросня ? Кои те знае тебе кой си и за какво се бориш ?!! Егати му и аматьорите дето се правите на големите разбирачи !! На работа ходиш ли или си увиснал на врата на мама и тате - а лизач ??
  • 19 Рубладжийче

    5 3 Отговор
    И у нас БСП, АБВ, АТАКА, ВМРО, ВЪЗРАЖДАНЕ и още редица партии на безродни българофоби са на московска хранилка. Прецедент Радев, също.

    Коментиран от #22

  • 20 СссереМ

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Хрониките на Евразия":

    Я първо виж заплатите в Нигерия преди да плямпаш бе учен ! Вземи изгледай и документалния филм "Дом " ! Малко се поогледай пък тогава пиши !!!

    Коментиран от #25

  • 21 бат Рамбо е гей

    5 0 Отговор
    Либерасти и толерасти ги хвана шубето че ще ги изринат от там ! Ма не можели да работят с десните !! Ами като не можете - хващайте гората бе !!!
  • 22 Точи и Меси

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "Рубладжийче":

    А Плевньо , Пасито , ЦЦ на кого са на хранилка ?!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Костя Копейкин

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Льо пенчо":

    Обичам рублите, но в големи количества!
  • 25 Хрониките на Евразия

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "СссереМ":

    Искаш да кажеш, че твоите любими вождове не крадат ли?
    Ще те разочаровам, благодарение на такъв слугинаж като теб, онзи ден са открили липса на 3,милиарда рубли, или 50$,милиона, от стратегическият държавен резерв за петролни продукти.

    Коментиран от #26

  • 26 бат Рамбо е гей

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хрониките на Евразия":

    А благодарение на такъв слугинаж като тебе дългът на краварите прехвърли 22 трилиона и няма тенденция към намаление !!

    Коментиран от #33

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Да пазим Българските традиции на

    0 0 Отговор
    Дедите и прадедите си ! Спомнете ПАИСИЙ ! Д. Дебелянов : " Стани, стани юнак балкански , от сън дълбок се събуди " , Ботев : " Запей със мен или млъкни махни се ". Помни че НИКОЙ НЕ ЩЕ ЗАПЛАЧЕ НАД БЪЛГАРСКИЯТ ГРОБ. Виж Македония те са ни най-свои. А какво да кажем за нашите политици - те са ОЩЕ ПО- ЖЕСТОКИ ! Сън ли е това , сънувам ли ?
  • 29 Точи и Меси

    3 0 Отговор
    Премиерът на Полша укрил парцел за €16 млн.Тогава премиерът и ексминистър на финансите е банкер – председател на управителния съвет на полската банка BZ WBK.

    Според разследвалите премиера журналисти, този парцел липсва в данъчните декларации на Моравецки.
  • 30 Италия е на същата позиция !

    1 0 Отговор
    А Авст.ия е още по-напред - затова и спретнаха " кукра" от Украйна която говори НЕ СЛУЧАЙНО РУСКИ. ГЕОПОЛИТИКАТА Е ЖЕСТОКА , ОПАСНА И КЪРВАВА Играта. Никога не е прекратяване но днес ЗАПАДА каталина в КРИЗА и е нужно. - FRESH MEET ! ЗАПАДА Е като ЦАРЯ на Сатаната, огладнее ли започва да ГОНИ и да повали ! Кой ще се спаси и кой ще бъде ИЗЯДЕН ! Аказват че билро ДЕМОКРАЦИЯ !
  • 31 Народите не са ли като

    1 0 Отговор
    Животните в САВАНАТА , днес ги има и изведнъж ти предлагат път към небитието и РАЯ ! Тоест дават им ДЕМОКРАЦИЯ и честито, добре дошли и веднага в НАТО !
  • 32 Аз незная, ти също незнаеш но

    1 0 Отговор
    Води ме на там. От Тридесет години сме все СЛЕПИ ! Слагат ни КОНОПЕНА Вратовръка закачена в Брюксел и сме стъпали на пейка която се клатушка.
  • 33 Хрониките на Евразия

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "бат Рамбо е гей":

    Знаеш ли колко ме интересува, че цял свят се натиска да инвестира в американската икономика?
    Ако имах като Путин няколко стотин милиарда и аз щях да вложа за дивиденти 100 милиарда в американски ценни книжа!
    Но я вземете се разберете първо с вашата простотия, пък после ми говори, че си бият негрите.
    В един коментар говорите, че си печатат долари колкоро си поискат, а после ми говорите за външен дълг, без да си имате представа за какво става въпрос.
    Ами я да ви видя акъла още един път :
    Защо не вземат да си напечатат 20 трилиона долара щом си печатат колкото си поискат за да си го погасят?
    И аз се учудвам, кой избира в парламента ни путита фрутита.
    Каквито избирателите, такива и политиците ни..
    Слугинаж, за копейки
  • 34 Main Fürher

    1 4 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ ТОГАВА,КОГАТО НАПРАВИМ ДЕКОМУНИЗАЦИЯ:
    ВСИЧКИ БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП И ДС БЪДАТ РАЗСТЕЛЯЛИ И НАТИКАНИ ПО КОНЦЛАГЕРИ МОДЕЛ АДОЛФ ХИТЛЕР.ДА ЖИВЕЕ ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ И НАШЕ ВИСОЧЕСТВО ЦАР ФЕРДИНАНД 1, НАПРАВИЛ БЪЛГАРИЯ ПРУСИЯ НА БАЛКАНИТЕ И ЯПОНИЯ НА ЕВРОПА!!!
  • 35 Генерал Врангел

    4 0 Отговор
    Виждаме какво се случи с австрийските националисти, същото очаква и френските, май само немските националистически партии не са свързани с Русия и е твърде вероятно те да спечелят изборите в ЕС /може би след време/, тъй като всички останали се финансират от Русия и постепенно ще изчезнат от хоризонта.... Но е твърде възможно да се случи и контрареволюция в Русия, скоро, и май китайският президент ще се окаже най-прав че предстоят трудни времена, а това е една от псувните на китайците - ''да живееш в интересни времена.... дано...'':)
  • 36 времето ще покаже

    1 0 Отговор
    дори глухите чуват тропота на надигащата се омраза едни към други слепите прозират сенките на надигащата се тъма хора радвайте се и се обичайте живота е кратък.
  • 37 Дядо Йоцо

    0 1 Отговор
    Крадци и бандити винаги е имало , особено там където ,,мирише" на ПАРИ , а също и корупция.Някой може ли да ми каже , как един олигарх е спечелил първия си милион , от ,,закуската " си ли е ,,спестявал"? Във целия свят са все едни и същи , и не мога да разбера защо се правите на ,,щипани госпожици",във целият свят СЕ КРАДЕ И ИМА КОРУПЦИЯ, и особено много във САЩ .Къде ,,изчиза"държавният златен резерв от форт Нокс , а къде се ,,изпариха" 4 ТРИЛИОНА ДОЛАРА от националният им бюджет.Някой да каже нещо по въпроса?
  • 38 сноу

    0 0 Отговор
    То бжажунките трудно схващат вече, кое им отпред и кое отзад, че открай време го въртят по всички посоки.Все ще чуеш ей такива извъртяни от рода на "ама те ни насочиха отзад, ама ние го получихме отпред"
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания