Last news in Fakti

21 Май, 2019 18:12 8 475 52

Русия предупреди Зеленски: Не разчитай на САЩ!

  • владимир зеленски-
  • сащ-
  • русия-
  • украйна-
  • дмитрий песков

Няма да преодолеем руската агресия сами, каза украинският президент

Русия предупреди Зеленски: Не разчитай на САЩ! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кремъл предупреди новия украински президент Володимир Зеленски, който призова САЩ да наложат нови икономически санкции на Русия, че това няма да помогне за намиране на решение на войната в Източна Украйна, предаде агенция ТАСС.

Подобни изявления няма да помогнат на Украйна да разреши проблема в югоизточните райони, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, имайки предвид сепаратистките украински региони. Войната в Източна Украйна отне живота на близо 13 000 души от започването си през 2014 година.

41-годишният Зеленски вчера встъпи в длъжност. Той заяви, че неговият приоритет е да сложи край на конфликта с проруските сепаратисти. "Няма да преодолеем руската агресия сами", подчерта той на среща с представители на САЩ в кулоарите на церемонията, добавяйки, че е необходимо засилване на санкциите. Американската делегация беше водена от американския министър на енергетиката Рик Пери.

Днес Песков подчерта, че само Украйна може да сложи край на конфликта в източните си части, като следва споразумението от Минск, договорено през 2015 г. под егидата на Киев, Москва, Берлин и Париж. "САЩ не могат да изпълнят списъка с изисквания на споразумението от Минск, нито Русия. Киев може и трябва да го направи", подчерта говорителят на Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ HD

    37 3 Отговор
    Шамари всеки ден! ;)

    Коментиран от #11

  • 2 El chochone

    55 8 Отговор
    Зеленси искал да става крава момче - Cowboy

    Успех ;)

    Коментиран от #34

  • 3 1122

    61 9 Отговор
    Абе тия в Украйна не се ли усещат. Или са тъпи. Като са тъпи както и ние ще му ядът главата. От САЩ само войни и проблеми.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 3 Отговор
    КАТО ДЕЛОТО НА ДАВЕЩИТЕ ДЕЛО НА ДАВЕЩИТЕ СЕ ИЛФ И ПЕТРОВ
  • 5 Крал лир

    22 6 Отговор
    Не разчитай!!! ще те бият като маче от дирек руснаци клолне.
  • 6 МЪДРЕЦА

    53 9 Отговор
    Който е скачал срещу Русия, не е прокопсал много!

    Коментиран от #15, #19

  • 7 хааахахаааа

    55 7 Отговор
    Американците ще се противопоставят на Русия до последният украинец-
  • 8 Пешо

    53 8 Отговор
    Вярно има нещо общо между българите и украинците. Вършат същите простотии и си разсипват икономиката с бързи темпове, ама друг им е виновен.

    Коментиран от #33

  • 9 Америка е клозет

    47 9 Отговор
    Лошото е че ми се струва че съвсем скоро Русия ще загуби търпение и усещам че започва да втвърдява тона което не е добре нито за Европа нито за САЩ още повече пък за Украйна!
  • 10 Абе урки тьпи

    50 7 Отговор
    САЩ на кого са помогнали??? Американската помощ е само една-източване на ресурси от вски който е приел или не американска помощ-факт...

    Коментиран от #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ГЕРБ

    4 9 Отговор
    БСП ТВ ГЕЙ ЛИ СИ
  • 13 Потин

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "БКП ТВ HD":

    От кога в лудницата има интернет и защо ви дават да го ползвате ?
  • 14 Хрониките на Евразия

    7 16 Отговор
    Сената на САЩ гласува 700 милиона долара военна помощ за Украйна, за тази година..

    Коментиран от #40

  • 15 СссереМ

    7 18 Отговор

    До коментар #6 от "МЪДРЕЦА":

    Точно обратното е,който е бил и е с шефовете ти от матушка хаир не е видял.
  • 16 Каубойска кръчма изненаданите русофили

    12 11 Отговор
    От 3-4 дни влизам в този и други сайтове, където се разрешават свободни коментари. С всеки изминал ден, от нормален човек, започвам да се превръщам в русофоб и лошото е, че човек се увлича и не го забелязва навреме. Четейки коментарите на така наречените "русофили" или "проруски" настроени /ако щете "любители" на Русия/, човек постепенно се отвращава от Русия, дори да е чист руснак и да работи в руско представителство в България. Става до такава степен русофоб, че като отиде в понеделник на работа, гледа колегите си руснаци на криво и е готов да ги избие, та даже и роднините си руснаци и това нещо се получава само ако чете коментарите на така наречените "русофили" без да влиза даже в спор. А ако влезе и в спор с тези хора, вече се превръща във ''въоръжен'' руснак с ''гранатомет'', готов да воюва срещу роднините си руснаци. Та питам се, дали тези ''русофили'' го постигат този ефект поради факта че са изключително тъпи и ограничени хора, и с коментарите си настройват хората срещу Русия, или това са изключително хитри соросоиди, които представяйки се за ''русофили'' по хитър начин ни отвращават от Русия?? Лично аз, мисля че са олигофрени които си мислят че са ''русофили'' и с олигофренските си мозъци и коментари ни настройват срещу тази прекрасна страна. За всеки случай, ако искате и вие да не станете русофоб, лечението е просто, не четете коментарите под статиите. Иначе сайта е прекрасен, с демократично настроени журналисти и нещата се представят от различни

    Коментиран от #21

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Руските свине

    8 27 Отговор
    Ще видят, че Зеленский е много по твърд противник от Попошенко. Зеленский е началото на края на рашистка Русия и на диктатора Путин.
  • 19 Историк

    8 23 Отговор

    До коментар #6 от "МЪДРЕЦА":

    Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Питин

    12 1 Отговор

    До коментар #16 от "Каубойска кръчма изненаданите русофили":

    Тоз коментар го пускаш 1:1 вече на 23 статия
    Я ми кажи взимаш ли нещо ?
    Имам тук едни проблеми , ако помага ?
    С рецепта ли е ?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тръмп

    4 25 Отговор
    Загиналите 13000 руснаци и украинци са изцяло по вина на агресора Путин!!!:):):) Както и убиването на 300души с путинска ракета!!!:):):)Доста убийства насъбра в тефтера Путин и с това ще се запомни,като маленкий Сталин!!! :):):)Сталин е грузинецът убил най-много руснаци,не случайно!!!:):):)

    Коментиран от #45

  • 24 outlander

    4 18 Отговор

    До коментар #22 от "Обикновен човек":

    В тия книги, за които говориш и са печатани в печатницата на ЦК на БКП, прочетох, че СеСеСеРе са създали САЩ - най-великата държава на всички времена. Също там прочетох, че плешивия сифилистар Ленин е бил първия американски президент, че САЩ и Германия са били съюзници, че сесесерящите войски са превзели Вашингтон... И още много неща прочетох. Даже някъде ловко бяха вмъкнали, че слънцето, въздуха и водата са творение на руслямистанското стадо, което брагородно е разрешило на хомо сапиенс да се пече, да диша и да пие вода, даже и абзаца си спомням, че наред с някакви дружби, имаше звучене като "въздуха и слънцето за всяко живо същество". Мда!

    Коментиран от #25

  • 25 Обикновен човек

    20 3 Отговор

    До коментар #24 от "outlander":

    САЩ е създадена от измета на Европа крадци убийци изнасилвачи хора без морал и съвест заточени от Англия ,Испания ,Франция , Холандия.....на територията която днес се нарича САЩ така им е излизало по евтино вместо да тъпчат затворите с тази измет. Естествено днешните американци носят тяхните гени т.е най лошите гени на хомо сапиенс затова тяхната външна политика е такава поради липса на мозък с който да мислят човешки!

    Коментиран от #42

  • 26 Челмето

    12 2 Отговор
    По коментарите се разбира че България е пълна с тикви като Борисов. Бостан от тикви
  • 27 Хрониките на Евразия

    4 9 Отговор
    Току що САЩ въведи нови санкции като по поръчка на Зеленски :)
    Под санкции попадат
    машиностроителният завод «Авангард» в Москва, учебнният център на зенитните ракетни войски в Гатчина и Тулското конструкторско бюро за приборостроение.

    Коментиран от #43

  • 28 Румяна Костова

    6 6 Отговор
    Самата реч на Зеленски бе много добра и ефектна. Той говореше за обединяване на украинския народ. И не спомена никакви сепаристи.Народът от вън му ръкопляскаше въудушевено. Колко е трябвало да се наведне, обаче в кулоарите пред американските представители, само той си знае Нека не прибързваме и да съдим за него само по речите му. За сега той започва добре, като обяви война на престъпната групировка на Порошенко. Никой не е очаквал от новия президент да се признае в любов към Русия. Та Украйна от 2014 категорично е американска колония.

    Коментиран от #39

  • 29 Хрониките на Евразия

    3 6 Отговор
    Германии дава на Украйна 82 милиона евро за 2019 година.
    За реформи и социални проекти.
  • 30 Румяна Костова

    4 3 Отговор
    Речта на Зеленски бе наистина ярка. В нея той призова украинците да се обединят, за да бъдат силни. И не спомена думата сепаристи,дори заговори на руски, заради жителите на Донбас и Крим. Колко е трябвало да се наведе в кулоарите пред американците, само той си знае. Никой не е очаквал от него да се признае в любов към Русия Та Украйна е категорично американска колония от 2014 година.
  • 31 Румяна Костова

    5 5 Отговор
    Речта на Зеленски бе наистина ярка. В нея той призова украинците да се обединят, за да бъдат силни. И не спомена думата сепаристи,дори заговори на руски, заради жителите на Донбас и Крим. Колко е трябвало да се наведе в кулоарите пред американците, само той си знае. Никой не е очаквал от него да се признае в любов към Русия Та Украйна е категорично американска колония от 2014 година.
  • 32 Румяна Костова

    7 3 Отговор
    Днес в,, 60 минут "прозвуча по отношение на Украина,, Цирк не уехал, сменился только директор." Ще видим, става все по - интересно.

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хрониките на Евразия

    1 3 Отговор

    До коментар #32 от "Румяна Костова":

    Днес в 60 минути, 60 минути обидено коминтираха защо Зеленски игнорира в речта си Русия и Путин..
    60 минути сцени от романа на Франц Кафка..
    Даже не е смешен вече този цирк, плачевно е положението..

    Коментиран от #37

  • 36 Доктор Охболи

    1 0 Отговор
    Много лесно могат да преодолеят "руската агресия" сами. Просто прочитат историята и следват стъпките на Богдан Хмелницки. :)
  • 37 Хрониките на Хохландия

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Хрониките на Евразия":

    Ох, на батя комИнтатора...га беше Франца Кляфка, беше по-интересен, макар пак толкоз тъп.
  • 38 ПОМИСЛЕТЕ

    0 0 Отговор
    КОГАТО ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ГЛУПАКА ТОЙ ЗАПОЧВА ДА СЕ ЧУВСТВА ВЕЛИК .ЧИСТО И ПРОСТО НА ПРОСТИЯ ОЦЕНКА НЕ ДАВАЙТЕ.
  • 39 стоян

    0 3 Отговор

    До коментар #28 от "Румяна Костова":

    до 28 ком =Румянче досега Украйна като беше руска колония по добре ли беше =Сигурно си разбрала че никоя държава не иска да е колония на бедна Русия с минимална заплата от 320 лв а искат с богатите от запад
  • 40 Николай

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хрониките на Евразия":

    И 1 милиард да им гласуват урките пак ще си останат в калта.Сума ти военно оборудване разпродадоха от складовете си и окрадоха парите. И американската помощ ще отиде на вятъра. Затъват все повече в зависимоста си от янките..само ..!
  • 41 Хахах

    0 4 Отговор
    Русия за пореден път НЕ се намесва във отношенията на други държави. Много ревът как САЩ се месели в чужди паници хахахахах Сигурно искат да се разчита на тях хахахах ако искат да си пазаруват с купони стоки от първа необходимост да разчитат на Русия хахахахах като нас преди, и като Куба сега, и въобще всеки който стой близо до Русия..... и Турция е тръгнала на там
  • 42 Хахах

    0 3 Отговор

    До коментар #25 от "Обикновен човек":

    Нещо бъркаш САЩ с Австралия. Като четеш история (ако въобще си чел такава), сделана в СССР. Естествено е, че ще ти се бъркат държави и понятия. А като прочетеш истината някаде, и си мислиш, че европейците лъжат защото не съвпада с облъчването от москва. За това им се реве на руснаците най-много след 1989 година защото всички разбраха истинската история, а не фалшивата - руския вариант!!!!

    Коментиран от #44

  • 43 Обикновен човек

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Хрониките на Евразия":

    Е,и...? В безсилието си да спрат разпространението на С-400 по света янките стават смешни за целия свят. Ако си мислят че С-400 няма да може да се произвежда значи са най-големите наивници на земята. А точно С-400 е системата която доказва на всеки който я притежава че „златното им гюле” Ф-35 е много видим. А до сега продажбите му не оправдават и 1/10-та от разходите хвърлени по разработката му. А тези за „рекламата” му тях вобще не ги смятаме..! С тази паника която имат от С-400 не само че няма да попречат на производството им,а напротив засилват интереса към този ПВО комплекс..!
  • 44 Фантазьор...мамин

    6 0 Отговор

    До коментар #42 от "Хахах":

    В случая НЕ знаещия си ти пич. Щото САЩ е била една далечна колкония на Англия където наистина са се заточвали каторжници,убийци и крадци. През 1733г освен тях са идвали и французи,испанци и др.все хора бягащи от държавите си поради една или друга причина.В края на 1733г,САЩ са представлявали 13 колоний управлявани от английски губернатори. Избухва войната им за независимост и през 1736г спира. Човека е прав,така че или повечко чети или внимавай от къде си черпиш информацията..!

    Коментиран от #47

  • 45 Перукооо...

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Тръмп":

    Сталин е убивал с репресии не само руснаци а всякакви хора живеещи на територията на СССР.. А дали Путин е виновен за вой ата в Донбас,не е сигурно и ще ти кажа защо. Двете крайни републики на Украйна са населени предимно с етнически руснаци. След събитията на Майдана,и фашистките групи бандеровци които Порошенко насъска да преследват и у иват всеки украинец с руско самосъзнание,издевателствата над населението на тези 2 републики граничеше с етническо прочистване. Хората бяха разстрелвани на улиците без съд и присъда. Изселването им насилствено и геноцида над тях беше като през ВСВ,само че не от немци а от техни си бандитски формирования. За това и за 2 дни руската армия стигна до границите на републиките и прекъсна безнаказаните убийства на гражданското население. А в безсилието си американската марионетка Порошенко,се дупеше на САЩ,за всичко но и това не им помогна. Ако референдума който мисли да направи Зеленски сред народа наистина стане ще се изненадаш може би колко хора ще гласуват за спиране на войната с 2-те републики и даване на автономията им.
  • 46 САЩ е клозет

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Насраха се да лъжат москалите":

    А ти си ми толкова обективен в това което драскаш колкото една.мравка която се мисли за попово прасе. Трагичен си толкова че чак и комичен.
  • 47 Хахах

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "Фантазьор...мамин":

    Хахахаххахахахаахахах аааааааааа хахахахахаххаах Поредното заблудено детенце цццццц чете и каквото му изнася прихваша, другото няма значение. Прочети дефиницията на колония после се обаждай, на теми за които си нямаш и на представа и малко по прочети за австралия и виш какво е написал горе посочения. Колко държави са си изпращали затворниците в бъдещата интернационална държава не разбрах ???? Леле и такива като тебе имат право да гласуват и се чудим защо сме на това положение хахаххаха сигурно си така убеден за всичко, хаххахаха и през ум не ти минава колко си заблуден хаххахаха

    Коментиран от #48

  • 48 Фантазьор...мамин

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "Хахах":

    Вобще не се и учудвам че такъв ще ти е отговора. Човек когато няма аргументи му остават само обидите. Кое по-точно не е вярно от това бе ръб непоръбен..? И какво общо има тук Австралия...? Аз ти говоря как е създадена Америка,ти къде и какво си мислиш хич не ти се разбира. Цитирал съм година,и факти от историята,а от теб само фантазийки без никаква конкретика.Типично за лаладжии или тролчета..!

    Коментиран от #49

  • 49 Хахах

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Фантазьор...мамин":

    Знам, че вече в цирка имате интернет - и веднага да се възползваш. В Австралия са пращани затворници като наказание, защото е враждебна природата и никой не е искал да се заселва там, но болните амбиций на краля на Англия са друго. Идеята е била ако така и така оцелее някой.... За тях става дума че са наследни и на престъници и убийци. В щатите са пращани семейства с цел да се обетова земята. Е ветоятно е имало и затворници, но далеч от това за което говориш. В щатите са се опитали да става с ред и контрол (е не им се е получило, но е друга тема) Хиляди заминават с цел да се търсят злато сребро и тн. "Денят на благодатността" знаеш ли какво е. Индианците са спасили затворниците хаха Пак ти казвам - чел си една страница и си мислиш, че знаеш нещо. В историята не само дати и цифри има и много повече неща....
  • 50 ДОКО

    0 0 Отговор
    ЗЕЛЕНСКИ ДА ДУХА СУПАТА..А АКО МНОГО МУ ПАРИ ИМА И ОХЛАЖДАНЕ ПО ВРАТЛЕТО..РУСИЯ Е ГОЛЯМА И ВЕЛИКА ..НЕ ДРАЗНИ МЕЧО ДА НЕ ИЗКАРА МЕЧО..
  • 51 ЛЕНЧЕ ОТ ЛЕТИЩЕ ОКЕНЧЕ

    0 0 Отговор
    Тоя завалията така е влезнал в ролята, че не спира да я играе и днес.
    Предният поне имаше шоколаден бизнес, а тоя само гръб.
    Руската Македония. Докога ли ще издържи на картата?
  • 52 babaqga

    0 0 Отговор
    Кои езикови групи няма да останат на политическата карта. И защо може да има групово несъзнателно масово самоубийство?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания