Отидете към основна версия

14 930 20

Тръмп: Повече няма да работя с този

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • великобритания-
  • посланик-
  • ким дарък

Американският президент сигнализира, че ще иска следващото британско правителство да замени посланика в САЩ

Снимки: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че администрацията му повече няма да работи с британския посланик във Вашингтон сър Ким Дарък, сигнализирайки, че ще иска следващото британско правителство да замени посланика си в САЩ, предаде ДПА.

"Не познавам посланика, но той не е харесван нито добре (. . .) възприеман в САЩ. Повече няма да работим с него", заяви Тръмп с туит.

Американският държавен глава също така се възползва от възможността да разкритикува британския премиер Тереза Мей за справянето ѝ с Брекзит. Той повтори критиките, които отправяше към нея в миналото, макар да се въздържа от тях при неотдавнашното си държавно посещение в Обединеното кралство.

"Тя и представителите ѝ създадоха такава бъркотия. Казах ѝ как трябва да се направи, но тя реши да поеме по друг път", заяви Тръмп.

Лондон обаче изрази пълната си подкрепа за Дарък.

В събота британският вестник "Дейли мейл" публикува откъси от конфиденциални съобщения на Дарък до британското външно министерство, в които той нарича правителството на Тръмп некомпетентно и безпомощно.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.

Свързани новини