Отидете към основна версия

2 750 16

Замеряха с яйца Порошенко

  • петро порошенко-
  • президент-
  • украйна-
  • яйца-
  • съд

Бившият президент даде показания в съда

Снимка: БГНЕС/ EPA

Неизвестни замеряха с яйца бившия президент на Украйна Петро Порошенко на излизане от сградата на Държавното бюро за разследвания на страната, където беше на разпит по една от преписките срещу него, съобщава кореспондент на РИА Новости от мястото на събитието.

Отбелязва се, че част от яйцата са били насочени към журналистите, привържениците на Порошенко и полицаите. Разпитът е бил по дело за възможно отклоняване от плащане на данъци при закупуването на телевизионния канал „Прямой“ и е продължил близо три часа. След него бившият президент е говорил накратко с журналистите и си е тръгнал, предава "Фокус".

Както съобщи адвокатът на Порошенко Игор Голован, в хода на разпита бившият държавен глава е дал допълнителни показания по делото за продажбата на завода Кузница на Рибалском. По-рано началникът на Държавното бюро за разследвания Роман Труба заяви, че против Порошенко се разследват 11 наказателни дела.

На свой ред, генералният прокурор на Украйна Юрий Луценко отбеляза, че бившият президент се явява на всички тези дела като свидетел. Самият бивш президент, на изказване на конгрес на партията „Европейска солидарност“, заяви, че носи отговорност пред украинския народ и не се страхува от разследване.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: