Тема: Украйна

12 Август, 2019 18:32 2 743 16

Замеряха с яйца Порошенко

  • петро порошенко-
  • президент-
  • украйна-
  • яйца-
  • съд

Бившият президент даде показания в съда

Замеряха с яйца Порошенко - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Неизвестни замеряха с яйца бившия президент на Украйна Петро Порошенко на излизане от сградата на Държавното бюро за разследвания на страната, където беше на разпит по една от преписките срещу него, съобщава кореспондент на РИА Новости от мястото на събитието.

Отбелязва се, че част от яйцата са били насочени към журналистите, привържениците на Порошенко и полицаите. Разпитът е бил по дело за възможно отклоняване от плащане на данъци при закупуването на телевизионния канал „Прямой“ и е продължил близо три часа. След него бившият президент е говорил накратко с журналистите и си е тръгнал, предава "Фокус".

Както съобщи адвокатът на Порошенко Игор Голован, в хода на разпита бившият държавен глава е дал допълнителни показания по делото за продажбата на завода Кузница на Рибалском. По-рано началникът на Държавното бюро за разследвания Роман Труба заяви, че против Порошенко се разследват 11 наказателни дела.

На свой ред, генералният прокурор на Украйна Юрий Луценко отбеляза, че бившият президент се явява на всички тези дела като свидетел. Самият бивш президент, на изказване на конгрес на партията „Европейска солидарност“, заяви, че носи отговорност пред украинския народ и не се страхува от разследване.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    30 2 Отговор
    Гнусен жид Валцманн("Порошенко") . Новият също е жид - Зеленски.
    Само на милиционера не му светва лампа.

    Коментиран от #16

  • 2 Бесен Язовец

    35 2 Отговор
    На тоя му трябва като начало катран и перушина после да го метнат в Донецк те там знаят какво да го правят!
  • 3 хохоли

    24 2 Отговор
    Не хабете яйцата ве ейй мятайте, това което остава след тяхната преработка от организма !
  • 4 El boko

    16 2 Отговор
    Боцмане стреляй с домати :D

    Коментиран от #5

  • 5 БОЦМАНА

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "El boko":

    С домати и краставици следващия път! ;)
  • 6 Румяна Костова

    32 2 Отговор
    Порошенко и престъпната му свита бяха на гребена на вълната по време на Майдана, а американците им дадоха гаранции, че няма да бъдат наказани, ако спазват очертания русофобски курс. Украинският народ ако си бе отварял очите и ушите, вместо да скача в еуфория нямаше да стигне до дъното да е най - беден в Европа.
  • 7 Румяна Костова

    20 2 Отговор
    Генералният прокурор Луценко, който няма юридическо образование се е изхитрил за цялото време на своята дейност да не подпише нито един документ, а да прехвърля отговорността на своите заместници и подчинени. На някои от тях вече са заведени дела, а той по всяка вероятност няма да бъде наказан. Да му мислят онези, на които той е давал непрофесионалните си заповеди.
  • 8 Случайно минаващ

    8 1 Отговор
    Замерват го ама са му без пари а у нас ни ги продават по 0.20 стотинки
  • 9 Хрониките на Евразия

    4 16 Отговор
    А вие си представете Путин като екс президент !
    Не можете нали ?
    И аз не мога да си представя в тоталитарна държава екс президент , че и замерян с яйца и на разпит в прокуратурата ..
    А това значи , че Украйна вече е демократична страна !

    Коментиран от #10

  • 10 ФИКИ

    18 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хрониките на Евразия":

    ДЕМОКРАТИЧНА И ФАЛИРАЛА .КАТО НАС.
  • 11 Коцето

    7 1 Отговор
    Потрошенко е украинският БАТ БОЙКО
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ГОСТ

    5 2 Отговор
    С ГРАНАТИ ДА БЯХА ГО ЗАМЕРЯЛИ......С ГРАНАТИ.......
  • 14 И защо

    2 7 Отговор
    да замерят Порошенко с гранати? Т.е. да го убият? Защото руснаците го мразят? Вярно е. Обърка плана на Путин да откъсне цяла югоизточна Украйна. Остави му само Донецк и Луганск. След това ги изолира и каза на Путин - взимай си ги. А Путин не ги ще. Сега е подсилил хората там да молят Зеленски да ги върне в Украйна. Но Зеленски се услушва. А Порошенко - руснаците имат безчет свои хора в Украина. могат да му спретнат всичко. И да го убият, както някои тук са се размечтали.

    Коментиран от #15

  • 15 ГОСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "И защо":

    МНОГО ЗАДЪЛБАВАШ БРАТО....МНОГО.........ОТГОВОРА Е ЯСЕН........ПОРОШЕНКО БЕШЕ ХУБАВ,ДОКАТО БЕШЕ С МАЙДАНА ,ЗАБЛУДИ НАРОДА И СЕГА НЕ СИ ЗНАЕ МИЛИОНИТЕ ,,СПЕСТЕНИ,, В ЗАПАДНИ БАНКИ........ПЪК И НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ,ЧЕ Е ОБЪРКАЛ НЕЧИИ ПЛАНОВЕ.....ТОЯ ХИТРЕЦ ПОСТИГНА СВОЕТО,ЗАТОВА ГО МРАЗЯТ,ЗАЩОТО ИЗЛЪГА НАДЕЖДИТЕ НА ХОРАТА........
  • 16 ДДимитърдд

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анти милиционер":

    Не вили прави впечатление, че всичко това се случва при президента Зеленски, както и факта, че хората на бившия и крадлив президент Путинскят Янукович започнаха да се връщат в Украйна. Появиха се съмнения, че новият президент е човек на които не може да се има доверие. Зад него стой олигарха Коломски.
Новини по държави: