Отидете към основна версия

3 623 20

Швейцария вдигна изтребители заради руски самолет

  • швейцария-
  • русия-
  • самолет-
  • изтребители-
  • дмитрий песков

Швейцарците отговориха, че това е акт на гостоприемство

Снимка: Shutterstock

Челният самолет на специалния летателен отряд "Россия" с руска делегация и журналисти, които ще отразяват разговорите между президентите на Русия Владимир Путин и френския президент Еманюел Макрон в Южна Франция, е бил придружаван няколко минути от два изтребителя на швейцарските военновъздушни сили в небето над Женева, съобщават руските медии.

Путин днес е на еднодневно посещение във Франция, по време на което ще обсъди с Макрон двустранното сътрудничество между двете страни, както и Украйна, предаде News.bg. Руският правителствен самолет, в който са били прессекретарят на Путин Дмитрий Песков и неговият главен съветник Юрий Ушаков, е летял от Москва за Марсилия.

Песков, коментирайки случилото се, отбеляза, че това не е първият подобен случай. "Това не е лошо. Изпратихме нота и швейцарците отговориха, че това е акт на гостоприемство", каза той.

През есента на 2016 г. швейцарски военни самолети придружаваха няколко минути руската делегация, която летеше за срещата на АТЕС в Перу. Путин определи като "почетен ескорт" съпровождането на руския самолет от швейцарски изтребители.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: