Отидете към основна версия

1 978 30

Джамбазки се извини за расисткия си коментар в ЕП

  • ангел джамбазки-
  • европейски парламент-
  • расизъм

Не бих се обидил, ако някой ме нарече българин от Македония, заяви евродепутатът от ВМРО

Евродепутатът Ангел Джамбазки се извини за расистките си коментари, отправени към двама депутати от транспортната комисия на Европейския парламент, съобщава bTV.

"Аз съм българин с корени в днешна Македония, Сърбия и Турция. И не бих се обидил, ако някой ме нарече българин от Македония. Но след като те са се почувствали обидени и искат извинения, те ги имат", заяви той.

Независимо от това председателят на институцията Давид Сасоли все още може да наложи санкция на Джамбазки. Именно за това продължават да настояват и засегнатите - французойката Карима Дели и германецът Исмаил Ертуг.

Евродепутатът от СПД Исмаил Ертуг обясни, че е свикнал и е нормално в ЕП да са на различни мнения. Той обаче нямало как да остане безучастен, когато негов колега, с когото не се познават пряко, отиде пред медиите и започне да го обижда.

Припомняме, че вчера стана ясно, че в ЕП проверяват изказване на Ангел Джамбазки, свързано с двамата евродепутати от парламентарната транспортна комисия.

Повод за проверката са думи на Джамбазки в български медии с думите, че председателят на парламентарната транспортна комисия Карима Дели е "французойката от алжирски произход", а един от авторите на променените правила за международните пътни превози Исмаил Ертуг - "германец от турски произход".

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: