Отидете към основна версия

4 053 40

Поредното фиаско за Русия в ООН

  • оон-
  • русия-
  • украйна-
  • съвет за сигурност-
  • конфликт
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Старанието на Руската федерация да прикрие операцията и вероломното нападение на руското съединение над украинските военни в Донбас претърпя крах. Опитът на руските окупационни сили да пробият крехката гранична линия не беше само начин да се напомни на Киев за трагичните събития в историята на съвременна Украйна (масовите убийства на Майдана, трагедията в Дебалцево), но и фактически беше използвана и за свиканото по искане на Русия заседание на Съвета за сигурност на ООН, показва анализ на украинските медии.

Русия също така предприема тактика като разсейва вниманието. Паралелно с ескалацията на конфликт в Донбас, Кремъл започна информационна атака по темата за сваления малайзийски самолет – MH17. Важно е да се отбележи, че обострянeто на конфликта съвпадна със смяната на съветника на президента на Руската федерация В. Сурков, който надзираваше процеса по непризнаване на ЛДНР.

Въпреки желанието на Руската федерация да насърчи Съвета за Сигурност на ООН в своя полза като обвини Украйна в ескалация на конфликта в Донбас, руската страна претъпя поредното фиаско, като не получи абсолютно никаква поддръжка. Държавите от Европейския съюз – Белгия, Естония, Франция, Германия и Полша, както и САЩ и Великобритания разкриха непрестанните ѝ лъжи, които Кремъл пропагандира не само в информационното пространство, но и по време на провеждането на ключови международни събития.

Представителите на Руската федерация се опитаха да обърнат всичко нагоре с краката като обвиниха украинската страна за това, че именно Киев нарушава Минското споразумение. В същото време, Руската федерация, като страна в Минското споразумение съгласила се добросъвестно и безкористно спазва всичко. Но на заседанието на Съвета за сигурност на ООН за пореден път се доказа, че Русия това е държава-агресор.

Руската федерация се опита да използва най-важното международно поле за пропаганда и прехвърляне на вината си върху други държави, а не да решава ключови проблеми. Но опитът претърпя пълен крах.

Руската федерация продължава да злоупотребява като използва механизмите на Съвета за сигурност на ООН. Държава, която пренебрегва международното право, анексира териториите на чужди държави, създава турбулентност в различни части на света, няма право на налагането на „вето“ в Съвета за сигурност на ООН. Деструктивните действия на Русия още веднъж показват необходимостта международната общност да приеме съответните мерки.

Руската федерация показа на международната общност, че мирът в Донбас е възможен само руските условия.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 39 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: