Last news in Fakti

20 Февруари, 2020 09:05 4 050 40

Поредното фиаско за Русия в ООН

  • оон-
  • русия-
  • украйна-
  • съвет за сигурност-
  • конфликт
Поредното фиаско за Русия в ООН - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Старанието на Руската федерация да прикрие операцията и вероломното нападение на руското съединение над украинските военни в Донбас претърпя крах. Опитът на руските окупационни сили да пробият крехката гранична линия не беше само начин да се напомни на Киев за трагичните събития в историята на съвременна Украйна (масовите убийства на Майдана, трагедията в Дебалцево), но и фактически беше използвана и за свиканото по искане на Русия заседание на Съвета за сигурност на ООН, показва анализ на украинските медии.

Русия също така предприема тактика като разсейва вниманието. Паралелно с ескалацията на конфликт в Донбас, Кремъл започна информационна атака по темата за сваления малайзийски самолет – MH17. Важно е да се отбележи, че обострянeто на конфликта съвпадна със смяната на съветника на президента на Руската федерация В. Сурков, който надзираваше процеса по непризнаване на ЛДНР.

Въпреки желанието на Руската федерация да насърчи Съвета за Сигурност на ООН в своя полза като обвини Украйна в ескалация на конфликта в Донбас, руската страна претъпя поредното фиаско, като не получи абсолютно никаква поддръжка. Държавите от Европейския съюз – Белгия, Естония, Франция, Германия и Полша, както и САЩ и Великобритания разкриха непрестанните ѝ лъжи, които Кремъл пропагандира не само в информационното пространство, но и по време на провеждането на ключови международни събития.

Представителите на Руската федерация се опитаха да обърнат всичко нагоре с краката като обвиниха украинската страна за това, че именно Киев нарушава Минското споразумение. В същото време, Руската федерация, като страна в Минското споразумение съгласила се добросъвестно и безкористно спазва всичко. Но на заседанието на Съвета за сигурност на ООН за пореден път се доказа, че Русия това е държава-агресор.

Руската федерация се опита да използва най-важното международно поле за пропаганда и прехвърляне на вината си върху други държави, а не да решава ключови проблеми. Но опитът претърпя пълен крах.

Руската федерация продължава да злоупотребява като използва механизмите на Съвета за сигурност на ООН. Държава, която пренебрегва международното право, анексира териториите на чужди държави, създава турбулентност в различни части на света, няма право на налагането на „вето“ в Съвета за сигурност на ООН. Деструктивните действия на Русия още веднъж показват необходимостта международната общност да приеме съответните мерки.

Руската федерация показа на международната общност, че мирът в Донбас е възможен само руските условия.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сесесере

    62 93 Отговор
    Кор за руснаците, кор и за техните русофилски слуги! Слава на Левски ! Слава на България, член на ЕС и НАТО !

    Коментиран от #9, #20

  • 2 Ивайло

    114 54 Отговор
    Хайде стига с тази жалка пропаганда. Вчера изкарахте, че руснаците са обесили Левски, днес какво ще е, че са убили Ботев ли!? Такива писаници са обида за интелекта на аудиторията, вече, явно ни мислите за съвсем луди

    Коментиран от #39

  • 3 Заря

    69 37 Отговор
    Ба.ти и наглостта. Граничната зона и примирието са били нарушавани винаги едностранно, при това с целенасочен обстрел над мирното население на Донбас. Освен това там армията си е от местното население, и проявява изключителна търпимост спрямо постоянните агресии.
  • 4 Монгола

    72 43 Отговор
    Соросоидните държавички и техните лакейски поддръжици от Литва, Латвия, Естония, Полша! Укрите нападнаха руското наделение и в Донбас и в Одеса, укрите свалиха пътническия самолет, всички змаем кой дърпа конците в ООН! ООН си загуби функциите след 2001 г от както суверена държава като Ирак беше нападната веролмно заради петрола!
  • 5 fakti

    78 41 Отговор
    В какъв свят доживяхме да живеем, лъжците да прехвърлят лъжите си на набелязаната жертва! Абе глупаци, огледайте се! Запада няма приятели защото запада има само жертви - бившите колонии, Китай, Виетнам, Савадор, Никарагуа, Югославия, Либия, Ирак, Сирия и Украйна. Само Русия се оказа голяма хапка, никога не са успели, нито шведите и тевтонския орден, нито Наполеон, нито Хитлер. Та сега плюят злъч срещу Русия, като магарето, дето преди да умре рита най-силно.
    А тук реазни ци...ти калинки раздават оценки на Русия ... айде по-леко!
  • 6 Обективен

    53 77 Отговор
    Русия е страна агресор и това е признато от почти целия свят.

    Коментиран от #11, #21

  • 7 Уди Кълвача

    60 42 Отговор
    Краварското ООН!
  • 8 А стига бе

    78 37 Отговор
    Анализ на украинските медии...-стига бе хора-за толкова глупави ли ни имате,та да ни пробутвате такива украински бози?
  • 9 Анатема на СУЛЮимам Паси-Безродника

    30 30 Отговор

    До коментар #1 от "Сесесере":

    Посветени твърдят, че хамериканските Подлоги си лакирваш ноктиге!А ти от тях ли си?

    Коментиран от #12

  • 10 Бай хой

    49 30 Отговор
    Антонинче писането не ти е силната страна. Какъв е тоя буламач от голословни твърдения и квалификации. Поне някаква аргументация. Тия руски съединения са оправдание за хунтата в Киев избиваща собствения си народ. Показваха снимки на несъществуваща ракетна установка а вече повече от пет години така и не видяхме тези руски съединения в Донбас. Някакви невидими ли са? Толкова ли си малоумна за да разбереш че съединения са огромни военни части видими и от космоса. Само украинските неофашисти ги виждат в болните си мозъци. А иначе американските инструктори и американското оръжие доставено незаконно в разрез с ембаргото го виждаме.
  • 11 fakti

    26 2 Отговор

    До коментар #6 от "Обективен":

    Кой свят? Да не би в него да живеят по-малко от 15% от населението на планетата? Що приписваш пристрастията си на целия свят?
  • 12 Сесесере

    32 16 Отговор

    До коментар #9 от "Анатема на СУЛЮимам Паси-Безродника":

    Научи се да пишеш , цървул!

    Коментиран от #14

  • 13 Факт

    46 27 Отговор
    От 5-6 години ги слушаме украинците как постоянно "мачкат" руснаците по всички фронтове-политически,икономически и военни...-и все накрая украинците са смачканите.Айде малко по-сериозни анализи цитирайте-излагате се вече.
  • 14 асдаа

    33 31 Отговор

    До коментар #12 от "Сесесере":

    Онова с кривата уста - Пасито, да го ла...па сополив.
    Държавен предател и трябва да увисне на въжето.
    А Русия ще върне Крим кога САЩ върнат анексирания Тексас на Мексико.
  • 15 аман от соросоидни недоразумения

    23 30 Отговор
    Тони да ти го навра у г--зо миризлив, овцо проста, като цитираш някяква смешна агенция поне се аргоментирай след това какво мислиш върху написаното, доводи и доказателствата за буламача дето си цитирала, ейййй аман от тъпи МИСИРКИ
  • 16 американеца

    25 29 Отговор
    жалка сттийка(абе направо буламач) от още по жалка мисирка
  • 17 Удивен

    19 7 Отговор
    Тоя вестник чупи тъпомера !
  • 18 Доктор Охболи

    22 30 Отговор
    Докога ще плямпате едни и същи тъпотии? Русия не е страна по Минските съглашения, вземете си га татуирайте това нейде, че да не го забравяте. Тя е ГАРАНТ за изпълнението им заедно с Германия и Франция. А за ескалацията. Как така убитият укр войник се оказа на територията на ЛНР?
  • 19 стоян георгиев

    34 20 Отговор
    тва дето го констатира оон за пореден път не е нищо изненадващо.русия нападна и окупира крим и донбас,а сега играе някакъв оперетен спектакъл как нямала нищо общо.редовни руски части са причината за отцепването на източна украина,а не някакви измислени местни въстанници.
  • 20 невярваща

    16 36 Отговор

    До коментар #1 от "Сесесере":

    като не ви харесва България ,чий го дириш тук,вземай си багажчето и дим да те няма ,изчезвай при свойте американчета
  • 21 pepy

    41 23 Отговор

    До коментар #6 от "Обективен":

    "Русия е страна агресор и това е признато от почти целия свят."

    Не почти, а дори целият свят /дори РФ донякъде/ да го признае, нашенските българофоби пак ще отричат...
  • 22 ****

    18 25 Отговор
    Аз нищо не разбрах от тази статия,как точно се е провалила Русия?
  • 23 Балконский

    18 27 Отговор
    Наблюдателите още не а видяли руски сили в донбас а руснаците не са страна по минск2
  • 24 Онзи

    8 1 Отговор
    Турската преса от факти е зела аванса,но пак не е замиляла ибрика и вони на вчерашното ядене на господарите й.
  • 25 ЕХ ЕХ

    18 25 Отговор
    Авторът на статията следи ли точно какво се случва в Донбас и Луганск? Как невинни хора умират посред бял ден в градовете от бомбандировките на Бандеровците. Обстрел по мирни жители, с което Донбас не може да се похвали. Поне да беше се запознала малко с тази войната преди да пише.
  • 26 Мунчо

    15 20 Отговор
    Препечатана статия от терористите, които трябва по някакъв начин да замажат поредното масово убийство на цивилни в Донбас и Луганск.
    А относно Майдана, терористите отново се осраха, защото филмът, който Тръмп пусна в Сащ ясно показа кои организираха този Майдан – хората на Обама от страна на Сащ и Терористите, които после се настаниха в управлението на Украина.
  • 27 Мунчо

    14 19 Отговор
    Ако имаше руски части в Донбас или Луганск, то нападението в което ги обвиняват, щеше да спре в Киев, а тамошните терористи щяха да бъдат изкарани на площада и предадени на населението.

    Коментиран от #32

  • 28 бай Бисан

    15 19 Отговор
    От къде я копирахте тая статия ? От DW ? Как точно е виновна Русия за убийствата на Майдана ? Путин ли раздаваше банички там ?
  • 29 Милен Ганев

    10 1 Отговор
    Един скапан трол с 15 ника е напраскал коментерите - безроден мелез !!!!
  • 30 Бе всички знаем че оон

    14 18 Отговор
    е метлата на краварите. Всичко е защото Русия гласува против прекратяването на огъня в Сирия и продължава да мачка талибаните , които някой иска да спаси.
  • 31 Гост

    13 19 Отговор
    това ООН го закривайте - файда от него няма.......
  • 32 Точно това каза

    13 17 Отговор

    До коментар #27 от "Мунчо":

    вчера в едно руско предаване високопоствано лице от военните среди. Ако има война между Украйна и Русия то тя ще приключи за по малко от 48 часа в Киев,всичко това по повод че се води война между Русия и Украйна,а таква няма обявена нито от едната нито от другата страна. Не отрече,че подпомагат хората от ДНР и ЛНР,но със стоки от първа необходимост,като каза,че няма да оставят хората да загинат от глад и болести.

    Коментиран от #35

  • 33 ⚡ Хрониките на Евразия

    19 15 Отговор
    Излиза , че тези които мислят Путин за велик геополитик и първи красавец в Русия , са същите които вярват на кремълските лъжи и мислят Русия за могъща
    геополитическа свръхдържава 🤔
  • 34 ало Тони

    9 8 Отговор
    ти ли цакаш минусите ? Да си оправдаеш некадърното материалче ?
    Или и ти си от умните и красивите ?
  • 35 Без аналогов Бояришник

    1 3 Отговор

    До коментар #32 от "Точно това каза":

    Така ли каза ? А да не вземе да приключи в Мацква ?
  • 36 Гошо

    5 5 Отговор
    Украйнна пак сппечелии моралната победа ,каакто винаги де
  • 37 ПЕНКО

    6 1 Отговор
    " АНАЛИЗ НА УКРАИНСКИТЕ МЕДИИ " !!!! И КОИ В ООН : БЕЛГИЯ ;ЕСТОНИЯ; ФРАНЦИЯ;ГУРМАНИЯ; САЩ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ...АЙДЕ БЕ -КОИ СА "ЗАПАДЪТ" С ЦЯЛАТА МУ ГАДОСТ ДА СЕ БОРИ ДА Е ГОСПОДАР НА НАРОДИТЕ В ПОЛЗА НА ЦИОНИСТИТЕ -СЕМИТИ В САЩ ....ОБАЧЕ ЯДЕЦ --- КАТ РУСИЯ" НЯМА ВТОРА " ...ВТОРИ СИ Е САМО КИТАЙ !?!?!?
  • 38 KOKO

    5 0 Отговор
    FAKTI I VIE LI MINAHTE NA AMERIKANSKA HRANILKA
  • 39 Пижо

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло":

    Луди са тези които са ти сложили минусите
  • 40 Пако

    4 0 Отговор
    Абе това Оооонееее,защо не казва нищо за
    Турция,която е истинския агресор,армията и
    води военни действия на територията на
    суверенна държава,и подкрепяща доказали
    се главорези????Чакаме изявление на
    Оооонееетоооо....
Новини по държави: