Отидете към основна версия

1 484 10

Стрелбата в Ханау е терористичен акт, извършен от расист

  • ханау-
  • германия-
  • стрелба-
  • убити-
  • тероризъм-
  • хорст зеехофер

Престъплението е терористичен акт, мотивиран от расизма

Снимка: БГНЕС/ EPA

Стрелбата в германския град Ханау е расистки мотивиран терористичен акт, заяви германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер, цитиран от германските медии.

Ясно е, че престъплението в Ханау е терористичен акт, мотивиран от расизма, каза Зеехофер на пресконференция в Берлин. Той предупреди, че заплахата за сигурността, свързана с крайната десница, е много висока в Германия.

"Ще затегнем мерките за сигурност на чувствителни места, по-специално в джамиите", каза Зеехофер и допълни, че сигурността ще бъде завишена и на летищата. При кървавата атака в град Ханау загина и български гражданин. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до своя германски колега Хайко Маас по повод стрелбата в Ханау, причинила жертви и ранени.

„Приемете най-дълбоките ми и искрени съболезнования за жертвите на кървавия инцидент в Ханау“, пише министър Захариева. Тя изказва приятелска и човешка съпричастност към скръбта на близките и роднините на жертвите и солидарност и подкрепа за германския народ. „Потресена съм от този пореден акт на жестокост. Проявите на насилие и екстремизъм са абсолютно недопустими и не могат да бъдат оправдани с никакви аргументи и каузи“, посочи българският вицепремиер.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: