Last news in Fakti

21 Февруари, 2020 19:20 2 449 12

Убитият българин работел като барман в Ханау

  • ханау-
  • германия-
  • българин-
  • стрелба-
  • барман-
  • калоян велков

Външно министерство потвърди, че българин е убит при стрелбата в Германия

Убитият българин работел като барман в Ханау - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Нападателят от германския град Ханау – 43-годишния германец Тобиас Ратиен, е купил през 2014 г. по интернет оръжието, с което отне живота на 10 души и след това се самоуби. Информацията съобщи генералният консул на България във Франкфурт Антоанета Байчева.

По думите ѝ вече са ясни мотивите за стрелбата, а именно крайнодесните възгледи на Ратиен – ксенофобия. Въпреки това разследването продължава. Престъплението породи дискусии в Германия за затягане на мерките за търговия на оръжия в мрежата. Хиляди в цяла Германия загърбиха етническите и религиозните си различния, за да кажат „не“ на расизма.

Берлин, Лайпциг и Хамбург бяха само част от градовете, в които отдадоха почит на загиналите чрез шествия и бдения. В пълно мълчание пред Бранденбургската врата в Берлин хората се хванаха за ръце и запалиха свещи в памет на жертвите на разстрела. При нападението загина 33-годишният българин Калоян Велков. Братовчедката на Калоян Васка Велкова разбрала за стрелбата от приятел, който я предупредил да не излиза от дома си. Тя знае, че по това време Калоян е на работа в нападнатия наргиле бар, собственост на българка.

„Веднага започнах да звъня на Калоян, писах му есемеси. В 1:30 ч. отидох на място. Стоях до към 4 ч. там, но казваха, че са починали някакви турци и няма българин. Звънях в полицията, сутринта стана ясно, че е починал. Калоян е работел в заведението като барман“, смяната му е приключвала в 2 ч.“, каза братовчедката на Калоян, цитирана от Би Ти Ви.

В родното му място на Калоян врачанското село Люти дол очакват информация кога могат да приберат тялото му. За съпругата на 33-годишния българин Хариета Колева най-трудно сега ще бъде да каже за случилото се на малкия им син. „Говоря с психолози – не знам как ще му кажа, защото е много привързан – дори през ваканцията бяха заедно“, сподели Хариета. Калоян е бил на почивка с детето до средата на януари. След което се връща в Ханау и става мишена на ксенофоба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледач

    19 3 Отговор
    Жалко за нашия човек😢😢😢

    Коментиран от #4

  • 2 мани мани

    5 19 Отговор
    убиецът не е германец, а е смеска м/у помиярка блядка от гдр и баща коцкар рязан турчин! оня ден дойде инфото от германските служби

    Коментиран от #6

  • 3 Грюшко ГРУ

    9 11 Отговор
    Тея винаги ще си останат нацисти! Трябваше да бъдат заличени като държава след Войната!

    Коментиран от #12

  • 4 Дельо хайдутин

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "Гледач":

    За тоя помак не жаля.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Тръмп

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Дельо хайдутин":

    Не Дей тъй с рогите,наше си е момчето,а спекулациите с Религиите са на много Долно ниво!!!;););)
  • 6 Ass

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "мани мани":

    колкото рязани хора има в целия свят дати ябат цялото семейство.....
    мани мани
  • 7 Ass

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Дельо хайдутин":

    колкото рязани хора има в целия свят дати ябат цялото семейство....

    Коментиран от #8

  • 8 Левски

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ass":

    Всички нерязани да опрвят твоето семейство.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Учуден

    10 5 Отговор
    Учуден съм,че българин се е наврял да работи в наргиле-бар и шиша-бар. Даже не знам какво е това шиша-бар - звучи ми много турско-ромско. Не е ли виждал накъде отиват нещата в Германия та да се шматка между мюсюлмани? В България не стъпвам в такава дупка,та комо ли в Германия.
  • 10 Ass

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Левски":

    колкото рязани хора има в целия свят дати ябат цялото семейство и цялото ти население..
  • 11 Нерязан не може

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Левски":

    Да оправя, питай благоневерната ти.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: