Отидете към основна версия

6 149 27

Словакия заложи на 5-то поколение на ракетите Spike LR2 ATGM

  • spike lr2 atgm-
  • словакия-
  • ракети

Договорът е част от модернизацията на армията

Министерството на отбраната на Словакия избра да закупи 5-то поколение на ракетите Spike LR2 ATGM. Това става ясно от официалното съобщение на военното министерство в Братислава.

Словашката армия е 6-та въоръжена сила, която избира последното 5-то поколение на SPIKE LR2. Така страната стана част от 34-те държави, които са заложили на продукцията на израелския военно-отбранителен комплекс Rafael. До момента 19 страни от НАТО са заложили на ракетите Spike.

SPIKE LR2 е авангардна от 5-то поколение, мултиплатформена, електрооптична ракета, с обхват на действие от 5,5 км. Тя разполага с възможности за пренасочване по средата на полета, за атака по скрити цели, както и да се изстрелва към цели, които не се виждат, въз основа единствено на техните геокоординати.

Повече от 33 000 ракети SPIKE са доставени до този момент по целия свят. Изстреляни са над 6000 ракети SPIKE, както при обучение, така и в бойни действия.

Изборът на ракетата SPIKE LR2 от словашките въоръжени сили ще им позволи да имат тактическо превъзходство. Тази покупка е част от текущата модернизация на въоръжените сили на Братислава.

Редица армии от НАТО в Европа се модернизират и залагат на възпиращата роля на ракетите SPIKE.

Израелската Rafael участва в конкурса на българското министерство на отбраната за нова бойна машина на пехотата.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: