Отидете към основна версия

2 782 24

Каракачанов връчи писмо от Борисов до Тръмп

  • каракачанов-
  • сащ-
  • борисов-
  • тръмп-
  • посещение

Вицепремиерът е на посещение в САЩ

Снимка: БГНЕС

Висока оценка за напредъка в двустранното сътрудничество между България и Съединените щати в областта на сигурността и отбраната е била изразена по време на разговорите между вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и Маркус Томи, директор по НАТО и европейските стратегически въпроси в Съвета за национална сигурност към Белия дом, предаде Българското национално радио.

Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната, като уточни, че това е първата от поредицата срещи на започналото вчера, 5 октомври, работно посещение на военния ни министър в Съединените щати.

Каракачанов е връчил лично писмо от българския премиер Бойко Борисов до американския президент Доналд Тръмп.

В хода на разговорите е била обсъдена темата за евроатлантическата интеграция на Западните Балкани.

По-късно през деня министър Каракачанов се е срещнал с представители на ръководството на "Локхийд Мартин". Той е получил от компанията уверения, че производственият процес върви съгласно подписания договор за доставка на изтребители Ф-16 за българската армия.

В рамките на посещението на Красимир Каракачанов в Съединените щати предстоят срещи в Пентагона с министъра на отбраната Марк Еспър, както и разговори в Сената и Държавния департамент.

Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 13 гласа.

Свързани новини