Отидете към основна версия

8 031 65

Бойко Борисов: Европейският каубой

  • бойко борисов-
  • каубой-
  • ес

Интересен анализ от Поан

Снимка: БГНЕС

Българският премиер Бойко Борисов е като европейски каубой. Това пише в свой анализ френското издание Поан.

Изданието описва последните противоречия около премиера. Припомнят се снимките от неговата спалня.

На тях се виждаше шкаф, пълен с пари. Такава сцена може и да е характерна за страна от Централна Азия, но не и за европейска държава.

Политици и журналисти коментират българското правителство. Припомня се, че българската страна е с най-високи нива на корупция в ЕС, липсваща свобода на словото и ниски чуждестранни инвестиции.

Борисов се гордее с разширяването на пътната мрежа, за която се твърди, че е построена с лоши материали. Припомня се, че преди време Борисов посрещна среща на ЕНП, преди която сложи своето оръжие на масата.

Представителите на партията бяха шашнати, а той обясни, че просто му е убивало. Журналистът Марк Нексон си припомня как по време на европейски работен обяд, Борисов обграден от помощници е гледал мач на Реал Мадрид, след което заповядал на един от помощниците да извади кокъла от ястието.

Това е бил Цветан Цветанов. Борисов обаче е близък до Ангела Меркел, която по време на почти всяка европейска вечеря му предлага част от своето месо.

За разлика от Полша и Унгария обаче той не създава проблеми и това го прави приемлив. Българският представител Христо Иванов твърди, че му е прилагал промени, но той е заявил, че ще го направи, ако от Германия решат.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 66 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: