Last news in Fakti

18 Декември, 2020 17:00 3 535 24

Разочарованието от Борисов отдавна е факт

  • българия-
  • протест-
  • бойко борисов

Анализ на Вашингтон Пост

Разочарованието от Борисов отдавна е факт - 1
Снимка: БГНЕС


Българите почти ежедневно протестират. Това пише в анализ на Вашингтон Пост.

Посочва се, че протестите са насочени срещу правителствената коалиция. Въпреки, че те продължават от лятото, правителството успява да оцелее.

Посочва се, че основни групи в протеста са БОЕЦ и Отровното трио. Един от най-разпознаваните лидери на протеста е лидерът на Демократична България Христо Иванов.

Те настояват за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Припомня се, че напрежението срещу премиера отдавна се повишава.

То достигна връх, след като Иванов засне видео, в което показва как обществен плаж е предоставен за частно ползване на основателят на ДПС Ахмед Доган. Охранителите там буквално изгониха Иванов.

Правителството очаква протестите да отслабнат скоро преди изборите, а проучванията показват очаквания за парламент, който да бъде разделен между познатите партии без реална алтернатива.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    28 3 Отговор
    Тая статийка от Вашингтон Пост са я сместили в рубриката африкански кръволоци, Судан и районът. Отзвук нулев, отбий номера.

    Коментиран от #17

  • 2 Роско преписал

    22 7 Отговор
    нещо като нищо от клозетната хартия на вашингтонския кенеф. Браво на българските плужеци, които са се научили да претоплят старите кенефни манджи от лятото!
  • 3 cpv

    7 30 Отговор
    Ако от Вашингтон пост мислят, че 20-30 човека са протестиращи то какво биха казали за протестиращите в САЩ!
  • 4 оня с коня

    8 29 Отговор
    Непрекъснато разни Журналисти,Анализатори и Социолози както у Нас,така и в Чужбина пишат че "Народа" е недоволен от Борисов и Правителството му .И питам ГИ Аз ТЯХ:Ако през Март/на 28-ми,ако радев не се отметне/ същият тоя "Народ" ОТНОВО избере Борисов да управлява,ЩЕ СИ ВЪРНАТ ЛИ ЗАПЛАТИТЕ СЪС СТАРА ДАТА,щото са заблуждавали и СМУКАЛИ ОТ ПРЪСТИТЕ СИ "Новини" че да се харчи Медията им?

    Коментиран от #9, #12, #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Майна

    24 3 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА СТАНАТ НАРОД И ДА ОТСТОЯВАТ ГРАЖДАНСКИТЕ СИ ПРАВА , НО ЯВНО ТОВА ЗА ТЯХ Е НЕПОСИЛНА ЗАДАЧА.НИКОЙ НЕ ИМ Е ВИНОВЕН , ЧЕ ЖИВЕЯТ ТАКА,...АКОЧИНА БИЛА БЪЛГАРИЯ , АМИ ЯВНО ИМ ХАРЕСВА...

    Коментиран от #24

  • 7 КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ

    8 17 Отговор
    КАК ЕДИН ПЪТ НЕ НАПИСАХА.....ТРИМА ПИЯНИЦИ И НАРКОМАН ЗАМЕРЯТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ С ДОМАТИ....ЗАЩОТО ИМ СВЪРШИЛИ ПАРИТЕ ЗА ДРОГА И АЛКОХОЛ.....

    Коментиран от #23

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    17 4 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Кви заплати си забълнувал бе кон? Ако господаря ти спечели, половин България ще се изнесе, тя вече, така или иначе, е под 6 млн....

    Коментиран от #16

  • 10 тарикат тулупи

    3 9 Отговор
    Срамота , да ми заличиш поста и да препятстваш изразяване на личното ми очарование от Бацката , че е схванал цаката на простия ни народец.
  • 11 КОИ ЛИ

    5 13 Отговор
    Ганьо е написал тази статия.....и защо крие бройката на протестиращите......защото ако бяха много щеше и да има и снимки.....ама така и помията върши работа....
  • 12 Сите

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    сороси в БГ на барикадата срещу България и срещу Русия. Балканския тръбопровод им бърка в аналните отверстия. Сите сороси в БГ не искат България да е добре, искат Русия да е зле.
    Тъпи шопи!
  • 13 Матей

    3 4 Отговор
    В САЩ се сменя караула,и взеха и тук да превъзнасят "демократа "Хр. иВАНОВ,ами действайте тогава да изритате боко,пък който и да дойде все ще е цвете в сравнение с него.Впрочем самите боковисти могат сами да предизвикат нужните за целта брожения,с тяхното твърдоглавие по отношение ковид-истерията и блокирането на вся и всьо. ти му викаш--куме Иване, пък то...Не можа да излезе и като честен бандит да заяви--Е ПА НЕМА КОВИД,ВСИЧКО Е ПОДЛА ИЗМИСЛИЦА! Ама като иска да изпита докрай търпението на народа,тъй да е.
  • 14 Боби

    12 6 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Ти не си добре. С Тиквата, като политик е свършено. Единственото, което го вълнува е да избегне панделата. Какви ги сънуваш, пак да го избере ли...
  • 15 666

    5 5 Отговор
    На тия тъпи статии даже и баба ми не вярва.
  • 16 1111

    5 9 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    А ти каква половин България си "забълнувал"? 20-30 ненормалника по улиците.

    Коментиран от #20

  • 17 Бг тайни

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Дипломат Мустафа ,покри кръволока Бойко Борисов!
    Байдън ще я сменя?
  • 18 Anonim

    4 7 Отговор
    Нищо подобно премиера работеше за народа само тук го плюете явно някой ви финансира от мафиотите който подгони
  • 19 Това е

    3 6 Отговор
    НОМЕРА НА ЧЕРВЕНОТО ДУО РАДАН КЪНЕВ И ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА. НАВСЯКАДЕ ИЗПРАЩАТ СТАТИИ ,ДА СЕ ПОБЛИКУВАТ , ДА ХВЪРЛЯТ ПОМИЯ ВЪРХУ ПРАВИТЕЛСТВОТО........
  • 20 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "1111":

    Братиньо, къв е тоя неадекватен отговор бе? Чети малко какво пише...
  • 21 политик

    2 2 Отговор
    САЩ да си приберат МУСТАФАТА!
  • 22 Истината е че

    3 1 Отговор
    Бойко дойде на власт, след инфлациите и ширещата се престъпност и корупция в България по времето на БСП, като успя бързо да стабилизира страната и с любовта и надеждите на милиони българи които гласуваха за него защото беше символ на свободата, демокрацията и новото европейско начало за българите да започнат да живеят като европейци и по европейските закони и постигна забележителни резултати по време на управлението си , НО след като засегна интересите на олигарсите , мафиотите и неуспялите политици само за една година започнаха да го мразят и му организираха платени протести с недоказани компромати за да го очернят като най корумпирания и лош премиер !!
  • 23 Микиланджело

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ":

    Е,стига де,само това ли измисли?
  • 24 Маиничка

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Явно си бил партиен секретар до 1990 год ако не кажи какво хубаво си видял от комунизма / ако ти харесва иди в северна корея или венецуела прав ти път никои не стреля по границите как-то преди свободен си /